Naslovna Sandžak Novi Pazar Počinje kviz “Šta znaš o Muhammedu a. s.?”

Počinje kviz “Šta znaš o Muhammedu a. s.?”

Nevladina organizacija “Svetionik” od petka realizuje islamski edukativni kviz “Šta znaš o Muhammedu a. s.?”, a u okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu”.
Učesnici kviza su đaci novopazarske Ekonomsko-trgovinske škole, a organizatori su za pobjednike kviza obezbjedili vrijedne nagrade.

Cilj kviza “Šta znaš o Muhammedu a. s.?” je da mlade najprije podstakne da čitaju Siru, upoznaju se sa likom i djelom Poslanika a. s. i slijede njegov sunet, a kasnije da se druže, upoznaju i osvoje neku od nagrada.

Za petak su zakazana nadmetanja 40 učenika Ekonomske škole, koji su kroz eliminaciona testiranja odabrani da budu predstavnici svojih odjeljenja. Najbolji će se plasirati u polufinale koje je na program u subotu, a za nedjelju je zakazano veliko finale.

Organizatori su se pored vrijednih nagrada za pobjednike potrudili i da scenski, vizuelno i inovativno sprovedu kviz, kakav do sada nije realizovan u ovom dijelu naše zemlje.

Kviz je pilot projekat sa idejom da od ove godine postane tradicija, te sa učesnicima iz svih srednhih škola iz grada. Kviz “Šta znaš o Muhammedu a. s.?”, čiji je tvorac Nevladina organizacija “Svetionik”, biće emitovan na Radio televiziji Novi Pazar.

Exit mobile version