POČINJE IZGRADNJA PUTA NOVI PAZAR-TUTIN

BEOGRAD – U Vladi Srbije danas je potpisan komercijalni ugovor za rekonstrukciju državnog puta Novi Pazar-Tutin sa turskom kompanijom “Tašjapi”.Ugovor su potpisali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Miahajlović, predsjednik kompanije “Tašjapi” Emrulah Turanli i v.d. direktora “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak.

Ljajić rekao je da je malo ko verovao da će se ovaj put rekonstruisati, s obzirom na to da se o tome govorilo godinama unazad. “Ovaj put znači život za gradjane u ovom delu Srbije, jer ih je na stotine ginulo u prethodnim godinama. Rekonstrukcijom puta izbeći ćemo rizičnu slalom vožnju koja je odnosila živote”, rekao je Ljajić.
Bilgič istakao je da dve zemlje imaju dobre bilateralne odnose i da je ovo prvi od infrastrukturnih projekata čija izgradnja kreće, očekujući da uskoro počne i realizacija projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo.

“Danas započinjemo realizaciju prvog projekta sa turskom kompanijom Tašjapi, vrednog 24 miliona evra. Ugovor koji smo danas potpisali podrazumeva izradu idejnog projekta, izradu plana detaljne regulacije i izvodjenje radova, u dužini od 20,5 kilometara”, izjavila je Mihajlović.

Ona je rekla da je nekoliko dokumenata prethodilo početku realizacije ovog projekta, pre svega Sporazum o saradnji u infrastrukturnim projektima izmedju dvije vlade, Memorandum o razumjevanju o saradnji izmedju Ministarstva i kompanije “Tašjapi” iz maja ove godine i nedavno potpisan Okvirni sporazum izmedju VladeSrbije i kompanije “Tašjapi”.
Mihajlović je istakla je da je rekonstrukcija puta Novi Pazar-Tutin od izuzetnog značaja za više od 150.000 gradjana koji žive u ovom dijelu Srbije.
“Prioritet je prevashodno bezbjednost puteva, ali i stvaranje konekcija koje će omogućiti brži protok robe i ljudi. Vjerujem da će izvodjač radova učiniti sve da gradjani dobiju kvalitetan i dobar put“, rekla je ona.
Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ambasador Turske u Srbije Tanžu Bilgič.

Beta /Foto:Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO