Naslovna Featured Istaknuto Počeo upis brucoša

Počeo upis brucoša

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru danas je počeo  upis  u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija i trajaće do petka, 14. jula. Posle toga precizno će se znati koliko je mesta popunjeno, a koliko je preostalo za septembarski upisni rok.  

Međutim, prema broju kandidata koji su stekli dovoljan broj bodova, već sada je izvesno da će sva slobodna mesta na studijskim programima : psihologija, vaspitač  u predškolskim ustanovama, srpska književnost  i  jezik, zatim, engleski jezik i književnost, arhitektura,  biologija i rehabilitacija, biti  zauzeta u ovom upisnom roku.

Prilikom upisa kandidati podnose originalna dokumenta: svedočanstva sva četiri razreda srednje škole, diplomu o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu, izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu, dve fotografije i uplatnicu troškova upisa u visini od 4. 000 dinara.

Upisnom kvotom predviđeno je da se u prvu godinu osnovnih studija upiše 1060 studenata, od kojih će se o trošku države školovati više od 70 odsto.

Izvor: DUNP

Exit mobile version