Naslovna Sandžak Novi Pazar Počeo prolećni raspust

Počeo prolećni raspust

raspustOsnovci i srednjoškolci u Srbiji, spajanjem predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika, za odmor će imati desetak dana.

Prvi radni dan, kada se djaci vračaju u školske klupe,  je utorak,  7. maj. Sledeći odmor za učenike je letnji raspust, ali će svršeni osnovci pre toga polagati malu maturu.

Mali predah za osnovce i srednjoškolce je aktuelni prolećni raspust, koji će iskoristiti za odmor, dok će budući srednjoškolci slobodne dane i pored letnjih temperatura najverovatnije provesti nad knjigom, jer se bliži mala matura.

Spajanjem prvomajskih i uskršnjih praznika, djaci odmaraju desetak dana, a u školske klupe, prema kalendaru za ovu školsku godinu, vraćaju se u utorak 7. maja.

Za đake u Vojvodni raspust, koji počinje za prvomajske praznike, je nešto kraći jer su školarci u pokrajini imali odmor tokom katoličkog Uskrsa, krajem marta i početkom aprila. Nakon ovog, djake očekuje letnji raspust.

Prvi će, prema dosadašnjoj praksi, školsku godinu završiti maturanti 17. maja.

Učenici osmog razreda sa nastavom završavaju 24. maja, dok za djake od prvog do sedmog razreda osnovne škole raspust pocinje 7. juna.
Raspust će trajati do 30. avgusta. (S. Dolićanin)

 

Exit mobile version