Počelo oduzimanje tablica na prelazima sa Kosovom

Na administrativnim prelazima Jarinej i Brnjak počelo je oduzimanje tablica sa oznakama sa severa KiM, a vozila sa oznakama iz centralne Srbije moraju da uzimaju probne oznake i da plaćaju taksu, javlja reporter RTS.

Prema informacijama izveštača RTS-a sa administrativnog prelaza Jarinje, taksa staje pet evra, a probne tablice traju dva meseca.

Srbi sa severa Kosova blokirali su prelaz Jarinje u oba smera, a pripadnici Rosu zahtevaju od njih da se raziđu.

U blizini starog punkta Jarinje, gde su juče postavljeni kontejneri i gde su jutros raspoređene jedinice Rosu, u obe trake puta parkirano je oko desetak kamiona.

Saobraćaj je u potpunom prekidu od punkta Jarinje prema Leposaviću.

Specijalne jedinice ROSU jutros na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak jutros rasporedile 20 vozila, od kojih više od 10 blindiranih,

Kosovska policija potvrdila je sinoć da se u blizini administritivnog prelaza Jarinje postavljaju kontejneri, navodeći da je cilj te akcije poboljšanje infrastrukture, odnosno uslova za rad policijskih službenika.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je juče da Aljbin Kurti i vlasti u Prištini planiraju da počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama.

 

Izvor: Tanjug

Foto: AP / BOJAN SLAVKOVIĆ / RAS SRBIJA

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO