Srijeda, 30 Novembra, 2022

Počelo obeležavanje Dečije nedelje u Novom Pazaru

Maskenbalom dece iz novopazarskih vrtića, počela je Dečija nedelja u organizaciji Gradske uprave Novog Pazara. U obeležavanje ove nedelje uključene su sve institucije koja se bave decom.

Dečija nedelja u Novom Pazaru otvorena je maskenbalom I recitacijama mališana iz vrtića Mladost. Spletom narodnih igara predstavili su se I najmlađi članovi KUD-a Mladih. Današnja manifestacija je prva u nizu planiranih tokom narednih dana.

Sead Trtovac iz Odseka za obrazovanje lokalne samouprave kaže da Novi Pazar ima razloga da organizuje ovakve manifestacije jer je najmlađi grad u Evropi. Trtovac najavljuje tokom nedelje bogate programe u kojima će učetsvovati deca.

„Osmislili smo I ove godine Dečiju nedelju na način da afimiše prava dece, da se čuju njihovi stavovi i problemi kao i da se prezentuju dečije veštine i talenti kroz razne aktivnosti koje su planirane u narednim danima“, rekao je Trtovac.

Pedagog Predškolske ustanove “Mladost”, Selma Hodžić kaže da će ova institucija nizom aktivnosti obeležiti dečiju nedelju. Ona savetuje roditeljima da slušaju svoju decu i da razgovaraju sa njima.

“Da bi shvatili kako da unapredimo njihov život i razvoj, moramo da ragovaramo sa decom. Važno je i da se ne spustimo, već podignemo na njihov nivo i da ih pitamo šta je to što njima treba da rastu i razvijaju se”, rekla je Hodžićeva.

Dečija nedelja trajaće do nedelje 9.oktobra, a ove godine se održava pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba“?.

Foto: Senko Župljanin

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO