Naslovna Sandžak Novi Pazar Počelo obeležavanje Dana grada

Počelo obeležavanje Dana grada

Čitaonica Narodne biblioteke “Dositej Obradović” u Novom Pazaru, nakon tromesečne rekonstrukcije danas je svečano otvorena i ponovo dostupna svojim korisnicima.  

 

Gradonačelnik Novnovi pazarog Pazara Meho Mahmutović prilikom otvaranja čitaonice rekao je da su zahvaljujući dobroj saradnji Grada i turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj TIKA, koja je uložila 30.000 evra, korisnicima  obezbeđeni bolji i kvalitetniji uslovi za rad.   „Svim mladim ljudima želim da u ovoj ustanovi steknu više znanja koje će im služiti u daljem školovanju. Grad Novi Pazar će nastaviti da sarađuje sa međunarodnim organizacijama kako bi realizovali još neke projekte u budućnosti važne za naš grad“, kazao je Mahmutović.

Direktor biblioteke Džemil Mulić izrazio je zadovoljstvo otvaranjem preuređene čitaonice, koja će prema njegovim očekivanjima omogućiti lakše i uspešnije organizovanje svih kulturnih sadržaja i biti pristupačnija njenim korisnicima.   „Mi ćemo i dalje se truditi da ulažemo u kulturu, i nadam se da će ova nova čitaonica svima biti od koristi“, istakao je Mulić.

Nakon svečanog otvaranja čitaonice, povodom obeležavanja 552. godišnjice Novog Pazara organizovana je Smotra recitatora za učenike osnovnih i srednjih škola.    Grad ce tokom ove nedelje realizovati niz kulturnih, umetničkih, sportskih , edukativnih i zabavnih aktivnosti kojima će proslaviti Dan osnivanja Novog Pazara.   Večeras će u foajeu Kulturnog centra biti organizovan koncert na harmonici Dina Suljkovića, nakon čega će u galeriji Multimedijalnog centra biti održana promocija monografije „Sidžili kadije kaze Novi Pazar“ koju je priredio Istorijski arhiv „Ras“ iz Novog Pazara u saradnji sa Historijskim arhivom Sarajeva.

Proslava 552. rođendana Novog Pazara biće završena u subotu, 20. aprila velikim koncertom narodnog pevača Halida Bešlića.

Exit mobile version