POČELO KORIĆENJE RIJEKA! Intenzivirani radovi na korićenju novopazarskih rijeka

Novi Pazar – Radovi na korićenju rijeke Raške nizvodno od Carske ćuprije i rijeka Banjske i Deževske uzvodno od ušća u Rašku, odvijaju se planiranom dinamikom. Regulacija tih vodotokova spriječiće plavljenje industrijske zone i obližnjih naselja.

 

 
Vrijednost radova je oko 219 miliona dinara, a sredstva su obezbjeđena nepovratnim kreditom koji je preduzeće Srbijavode uzelo kod Svjetske banke.
Planirano je da budu uređena korita rijeke Raške u dužini od 1760 metara, od Carske ćuprije do ušća Banjske u nju, oko 60 metara korita Banjske uzvodno od ušća u Rašku i 600 metara Deževske uzvodno od ušća u Rašku.
Na regulaciji dijela vodotokova Raške, Deževske i Banjske radi preduzeće “Jugokop – Podrinje” iz Šapca.
Naglašavajući da je riječ o jednom od većih infrastrukturnih projekata u istoriji Novog Pazara koordinator projekta Ćeho Nikšić rekao je da uređenje riječnih korita zahtjeva i druge značajne radove, kao što su probijanje pristupnog puta ka šetalištu iz Ulice Dimitrija Tucovića, ali i riješenje ekološkog problema, koji će se ukloniti izgradnjom kolektora.
Nikšić smatra da će radovi biti završeni u predviđenom roku, ukoliko vremenski uslovi dozvole, ali i dinamika radova bude nastavljena.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO