Počeli radovi na asfaltiranju puta prema deponiji Golo brdo

Počela je izgradnja puta prema Deponiji golo brdo u dužini od dva kilometra. Sredstva u iznosu od 53 miliona dinara su obezbeđena uz pomoć JP „Putevi Srbije“. Prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Noovog Pazara Nihat Biševac izjavio je da je gradskog budžeta u ovoj godini izdvojeno oko milion evra za uređenje ulica kako na gradskom i prigradskom, tako i na seoskom području.

Realizacija ovog vrednog projekta dogovor je, koji je postignut pre mesec dana pilikom sastanka ministarke za zaštitu životne sredine Irene Vujović, sa predstavnicima grada Novog Pazara. Značaj puta prema deponiji Golo brdo je višestruk, jer povezuje nekoliko sela, a ovuda više puta dnevno kamionima prolaze I radnici JKP “Gradska čistoća”.

“Put je bio nepristupačan I teško su kamioni prolazili I to nekoliko puta dnevno kako mi tpad bio deponovan. Zbog lošeg puta bili su veliki I brojni kvarovi. Asfaltiranjem puta dobićemo sređen put. Ovo je početak sređivanje gradske deponije Golo brdo”, rekao je direktor JKP “Gradska čistoća” Armin Mehović.


Bolji život svih građana Novog Pazara u svim gradskim, prigradskim I seoskim naseljima prioritet je u radu gradske uprave Novog Pazara.


“Put će biti sređen u dužini od 2 kilometra do deponije. Grad Novi Pazar je prošle izdvojio sredstva za asfaltiranje jednog kilometra, a ovo je veći projekat koji će koštati 53 miliona dinara, a finansiraće ga JP “Putevi Srbije”. Osim za Gradsku čistoću, koja će imati uštedu zbog kvarova do kojih je dolazilo zbog lošeg puta, ovi radovi će značiti i za meštane koji put koriste do svojih kuća”, rekao je prvi čovek Novog Pazar Nihat Biševac

Za unapređenje infrastrukture grad je ove godine izdvojio značajna sredstva.

“ Grad je ove godine izvdvojio preko 120 miliona dinara za asfaltiranje 22 ulice. Nama je cilj da sredimo što veći broj ulica Novog Pazara kako na gradskom I prigradskom, tako I na seoskom području, jer cilj nam je da stvaramo što bolje uslove za život građanima”, rekao je Biševac.

U toku je izrada projektno – tehničke dokumentacije za Regionalnu deponiju, a u planu je da postojeća bude sanirana u narednom periodu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO