Naslovna Featured Istaknuto Počeli prijemni za specijalizovana odeljenja i Gimnazije

Počeli prijemni za specijalizovana odeljenja i Gimnazije

poceli-prijemni-za-specijalizovana-odeljenja-i-gimnazije

Prijemni ispiti za upis u specijalizovane Gimnazije i odeljenja, umetničke i muzičke škole, kao i bilingvalna odeljenja počeli su danas, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Đaci u Novom Pazaru sa posebnim sposobnostima i za računarstvo  i informatiku u novopazarskoj Gimnaziji polagaće prijemni ispit u nedelju od 10 do 12 sati.

Prijemne ispite prvi će polagati učenici zainteresovani za upis u srednje muzičke i baletske škole, specijalizovane gimnazije i odeljenja za matematiku, fiziku, računarstvo i informatiku, kao i bilingvalna odeljenja, dok će prijamni ispiti za ostale specijalizovane gimnazije i odeljenja i umetničke škole likovne oblasti biti održani do 16. maja.

Za polaganje prijemnih ispita za upis učenika u specijalizovana odeljenja i škole za školsku 2021/2022. godinu prijavilo se ukupno 7.336 kandidata na 4.871 mesta, saopštilo je Ministarstvo prosvete. U novopazarskoj gimnaziji će za odeljenje za računarstvo I informatiku polagati prijemni ispit 52 prijavljena učenika.

Prema Kalendaru upisa u srednje škole, konačni rezultati prijemnih ispita biće objavljeni do 19. maja, a prvi put uvid u rezultate prijemnih ispita biće dostupni onlajn, na portalu www.mojasrednjaskola.gov.rs

Naredne školske godine Gimnazija će upisati 340 učenika.

Izvor: Tanjug

Exit mobile version