Počela sednica Skupštine pred odbornicima obiman dnevni red

Odbornici lokalnog parlamenta raspravljaće o novim kadrovskim rešenjima u javnim preduzećima. Na sednici Skupštine, između ostalog biće reči i o rebalnasu budžeta, a Murska ulica u naselju Šutenovac će se zvati Ulica Nasera Vučelja, po Novopazarcu koji je kao pripadnik Vojske Jugoslavije poginuo 1999. godine. Odbornici će razmatrati i stanje nastalo nakon izbijanja epidemije COVID-19 na nivou grada Novog Pazara i izneti informacije o preduzetim aktivnostima u periodu od marta do oktobra 2020. godine.

Do promena u upravljaju preduzećima doći će u “Gradskoj čistoći”, u Parking servisu , Turističkoj organizaciji, Sportsko sajamskoj ustanovi Pendik I Zavodu za urbanizam. Prema predloženom dvenom redu biće imenovan i novi gradski urbanista. Odbornici će razmatrati I predlog odluke o promeni naziva Murske ulice u Šutenovcu, koja će dobiti ime po Naseru Vučelju, vojniku iz Novog Pazara koji je poginuo 1999.godine.


Na dnevnom redu lokalnog parlamenta je I tačka o promeni naziva SSU “Pendik” u Ustanova za sport.


Drugim Rebalansom budžeta o kojem će se raspravljati sutra predviđeno je da se u gradsku kasu tokom ove godine slije ukupno 2.978.351.000 dinara, što je manje od ranije planiranih prihoda od 3,15 milijardi dinara.

Lokalna samouprava računa da će do smanjenja prihoda doći kod naplate doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta od kojih će, umesto planiranih 420 miliona, naplatiti nešto više od 248 miliona dinara.

Direktori javnih preduzeća i ustanova će Skupštini Novog Pazara podneti izveštaje o radu za prethodnu godinu.

Pred odbornicima će biti preko 70 tačaka dnevnog reda.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO