Naslovna Mobile Auto Počela proizvodnja nove Opel Insignije

Počela proizvodnja nove Opel Insignije

Opel je počeo proizvodnju jednog od svojih poslednjih modela koji su razvijeni pod okriljem General Motorsa.

Uz prigodnu svečanost koja je upriličena u fabrici u Riselshajmu (Nemačka), Opel je počeo proizvodnju druge generacije modela Insignia, od kojeg nemačka automobilska kompanija, sada u vlasništvu francuske grupacije PSA, ima velika očekivanja.

U fabrička postrojenja iz kojih će izlaziti dve karoserijske verzije Opelovog automobila D segmenta investirano je više od 500 miliona evra, a čast da bude prvi proizvedeni automobil pripala je modelu Insignia Grand Sport koji pokreće dvolitarski turbo-dizelski motor sa 170KS.

U Opelu očekuju da će nova Insignia nadmašiti prodajne rezultate prethodne generacije koja je 2009. godine izabrana za Evropski automobil godine i pronašla put do 940.000 kupaca.

Veća, prostranija, ali i znatno lakša od prethodne, nova Insignia trenutno se nudi u dva karoserijska oblika (Grand Sport i Sports Tourer), a do kraja godine ponuda će biti proširena i crossover izdanjem Country Tourer. Na vrhu ponude očekuje se sportsko izdanje s poznatom oznakom OPC (Opel Performance Center).

Do tada, cena osnovnog modela Insignije Grand Sport u Nemačkoj iznosi 25.590 evra, što je 1.160 evra manje od cene najjeftinijeg Volkswagen Passata koji u Opelu u ovom slučaju smatraju glavnim rivalom.

Izvor: Klix.ba

Exit mobile version