Naslovna Featured Istaknuto Počela podela paketa za penzionere sa minimalnim primanjima

Počela podela paketa za penzionere sa minimalnim primanjima

pocela-podela-paketa-za-penzionere-sa-minimalnim-primanjima

Počela je podela paketa sa životnim namirnicama penzionerima čija minimalna primanja iznose 16.000 dinara. Od sredstava Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje obezbeđena su sredstva za kupovinu 500 paketa, dok je dodatnih 50 obezbedilo Udruženje penzionera Novi Pazar.

Podela najavljene pomoći penzionerima sa minimalnim primanjima počela je danas, a penzioneri su za pakete životnih namirnica prijavljivali do 25. novembra.Cilj ove akcije je poboljšanje životnog standarda najugroženijih penzionera.

“Ovakve akcije će biti organizovane i sledeće godine,a sve u cilju pomoći penzinerima koji imaju najniža primanja, obezbeđeno je 500 paketa, a udruženje penzionera je odlučilo da od svojih sredstava kupi dodatnih 50”, rekao je direktor PIO fonda Novi Pazar Mirsad Abdurahmanović.

Ovo je još jedna u nizu akcija, koju su sproveli zajedno ovdašnja Filijala Penzijsko-invalidskog osiguranja i Udruženja penzionera Novi Pazar.
“PIO fond Srbije nam svake godine dodeljuje sredstva, koje mi opredeljuemo za ovu namenu. Kako bi se akcija sporvela u skladu sa epidmeiloškim merama, penzioneri će biti pozivani da preuzmu paket narednih dana, a podela je počela danas” ,kaže ispred Udruženja penzinera Kenan Nokić.

Direktor ovdašnje filijale Mirsad Abdurahmanović govorio je i o novinama i izmenama Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju.

“Penzionere u Srbiji, tako I u Novom Pazaru i Sjenici očekuje povećanje od 5%. Iduće godine će doći do izmene Zakona o penzijskom I invalidskom osiguranju, gde će žene raditi dva meseca duže, odnosno da će steći pravo na penziju sa 63 godine I 4 meseca, dok će kod muškaraca ostati nepromenjeno”, rekao je Abdurahmanović.

Akcija podele paketa sa osnovnim životnim namirnicama se osim Novog Pazara sporvodi i u Tutinu i Sjenici, opštinama koje svojim delovanjem pokriva ovdašnja filijala Republičkog fonda za penzijsko i invladiskog osiguranja.

Podeli

Exit mobile version