Počela podela hurmi koje su donacija šeika Bin Zajeda (video)

Novi Pazar – Predstavnici Gradske uprave počeli su podelu 10 tona hurmi koje su poklon Ujedinjenih Arapskih Emirata građanima Novog Pazara povodom predstojećeg mjeseca Ramazana.


Podjela će se istovremeno vršiti kako u glavnim ulicama u gradu tako i u naseljima uz pomoć kancelarija mesnih zajednica. Predstavnici grada angažovani da vode računa o podjeli hurmi naglašavaju da su hurme poklon svim građanima bez obezira ne vjersku pripadnost i da će se u skaldu sa tim i vršiti distribucija. Oni ističu da su hurme prošle neophodne i da su se stvorili uslovi za distribuciju paketa koju će vršiti angažovane ekipe na različitim lokacijama u gradu , a koje će obilaziti domaćinstva.

”Podjela hurmi je, kao i izgradnja Dijagnostičkog centra i škole, dokaz odlične saradnje koju grad ima sa Emiratima”, rekao je član kabineta gradonačelnika, Vahidin Melajac.

Podsjetimo vrijednost 10 tona hurmi je 25 hiljada evra, a poklon su Ujedinjenih arapskih emirata građanima Novog Pazara povodom predstojećeg mjeseca Ramazana.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO