Počela nastava u “Bratstvu”: Đaci od danas u klupama renovirane škole

Završena je prva faza radova na rekonstrukciji Osnovne škole “Bratstvo” čime su stvoreni svi uslovi da se đaci te škole nakon višemjesečne pauze vrate u školske klupe. Radove je u rekordnom roku obavila kompanija “Gat” iz Novog Sada sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Očekuje se da celokupan projekat bude završen u februaru naredne godine, a tada će u funkciji biti i zatvoreni bazen koji je u izgradnji.

Nakon više mjeseci školsko zvono označilo je povratak đaka u klupe Osnovne škole „Bratstvo“. Učenike je otvorenih vrata dočekala renovirana škola u kojoj će po najsavremenijim standardima vrijedni đaci i nastavnici imati još bolje uslove za rad i obrazovanje.

Svečanosti u „Bratstvu“  povodom rekonstrukcije 22 učionice i nastavka radova, prisustvovala je i načelnica Školske uprave u Kraljevu Bojana Marinković.

Osnovna škola „Bratstvo“ postoji već pola vijeka. Iznjedrila je mnoge stručnjake koji rade na razvoju Novog Pazara. Oni su primjer da se ulaganje u obrazovanje višestruko isplati, a da je ulaganje u mlade, ulaganje u sjajniju i sigurniju budćnost ovog grada, rekao je na otvaranju renoviranog dijela „Bratstva“ gradonačelnik Nihat Biševac, podsjetivši da će ukupna investicija u ovu obrazovnu ustanovu dostići 5 miliona eura.

Odnos Grada prema obrazovanju se neće promijeniti, naveo je Biševac, dodajući da će se novca uvijek imati kako bi se nagradili najbolji đaci i njihovi mentori, a da je izvjesna izgradnja novih obrazovnih ustanova na teritoriji Novog Pazara kako bi se rasteretile osnovne škole i okončao rad u tri smjene.

Sa radovima na rekonstrukciji i nadogradnji “Bratstva” i dalje će se nastaviti. Dio zgrade koji obuhvata fiskulturnu salu, aneksni dio sa četiri učionice i zatvoreni bazen, trebalo bi da budu završeni par meseci prije predviđenog roka, kako se očekuje, već u februaru.

tekst/foto: A. N.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO