Naslovna Featured Istaknuto Počela izgradnja puta u selu Doliće

Počela izgradnja puta u selu Doliće

U selu Doliće na Pešteri počela je izgradnja dodatnih još tri kilometra puta, prva deonica će kako se najavljuje sutra i biti i asfaltiarana. Osim tih radova, u toku je i izgaradnja trafostanice, koja će meštanima poboljštai snabdevanje električnom energijom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić I ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i Rasim Ljajić su pred nedavnu vojnu vežbu „Sadejstvo 2020“ na Pešteri posetili Sjenicu, gde su razgovarali sa stanovnicima sela Doliće. Tada su meštani naveli da im je potrebna izgradnja tri kilometra puta koji prolazi pored hotela u ovom delu pešterske visoravni, ali I naveli problem sa strujom. Postojeća trafostanica je već pojačajana, a počela je i izgradnja nove. Pre 6 dana radnici su počeli da rade I neophodan put u selu Doliće, koji će meštanima već o dove zime omogućiti bolji I lakši put do svojih imanja.

Ove godine najavljeno je da će asfalt na deonicama kroz Pešter biti postavljen pre prvog snega, te da su ti putevi preduslov za budući autoput kroz Sandžak. Izvođači kažu da će taj rok biti I isupunjen.

Više od dvadeset kilometra je već asfaltirano, a prema rečima izvođača planirano je da bude završeno do polovine sledećeg meseca.

Ono što je najavljeno I što meštani očekuju da će biti rešeno već naredne godine je I problem vodosnabdevanja u selu Doliće.

Exit mobile version