Počela Dječija nedjelja: Podjeljena sreća dva puta je veća

U Novom Pazaru pod sloganom “Podeljena sreća dva puta je veća” počelo je Dječija nedjelja.

Ona će trajati do 11. oktobra i biće ispunjena brojnim zabavnim, sportskim i edukativnim sadržajima.

Dječija nedjelja koju organizuju “Prijatelji djece” pod pokroviteljstvom grada Novog Pazara realizuje se s ciljem poboljšanja položaja djeteta. Ova manifestacija predstavlja uspješan model saradnje države, različitih civilnih i strukovnih organizacija, i povezivanja svih važnih aktera u zaštiti dječjih prava.

Na Gradskom šetalištu u Novom Pazaru ovogodišnju Dječiju nedjelju otvorila je predsjednica Skupštine Anela Halilović Šemsović. Ona je mališanima poželjela zdravlja i srećno djetinjstvo uz poruku da su djeca sadašnjost i budućnost Novog Pazara, te da će politika koju Grad sprovodi biti uvijek usmjerena ka pravima i boljem položaju djece, ka njihovom bezbrižnom djetinsjtvu i sigurnoj budućnosti.

„Promocija i zastupanje dečjih prava jedna je od najvažnijih i stalnih obaveza nas starijih. Ovo je idealna prilika da nas na zanimljiv način na te obaveze podsetite. Divan slogan pod kojim se, dragi mališani, družimo ove godine potvrđuje da jesmo jači, mlađi i lepši kada smo zajedno. Upravo smo mi, odrasli, za sreću dece najodgovorniji i na nama je da obezbedimo svim mališanima srećno, bezbrižno detinjstvo, zdravu i lepu budućnost. Deci želim najpre zdravlje i sreću, njihovim roditeljima da budu ponosni na najmlađe. Kao društvo dužni smo da nove generacije učimo solidarnosti, empatiji i predočimo im značaj inkluzije po jedno društvo. Prihvatite i volite svoje vršnjake, svu decu, decu koja su od vas drugačija. Na taj način ljubav se rađa, živi, deli ali i raste. Na taj način postajete dobri ljudi, bogati iskustvom. Želim vam od srca da sve nedelje budu vaše i da dosanjate čiste dečje snove“, rekla je predsednica Skupštine Novog Pazara Anela Halilović Šemsović.

Aktivnosti za vrijeme trajanja Dječije nedjelje biće realizovane uz primjenu propisanih mjera Kriznog štaba i Vlade Srbije na zaštiti od  epidemije korona virusa.

A. N.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO