Poboljšanje uslova za kajak

Kajaški sport u Novom Pazaru nema dugu tradiciju. Klub ”Stari grad” osnovan je pre nešto više od tri godine, ali je za to vreme uspeo da ostvari odlične rezultate u mlađim selekcijama, pre svega u disciplini spust. Stazu u blizini hotela Vrbak u strogom centru grada, na kojoj treniraju mladi novopazarski kajakaši, obišli su, zajedno sa čelnicima uprave grada i predstavnici Ministarstva omladine i sporta.

Kajakaška staza kod hotela Vrbak sa vrhunskim prirodnim potencijalima, u samom centru grada, uz talentovane takmičare, nagoveštava da bi Novi Pazar u perspektivi mogao da bude jedan od vodećih centara ovog sporta u regionu.

Priču je početkom 2013.godine pokrenuo predsednik kluba ”Stari grad” Haris Harčinović, koji je istakao medalje pionira, kadeta i juniora na državnim prvenstvima.

Saradnik ministra sporta Bogdan Knežević pohvalio je rezultate novopazarskih kajakaša i nagovestio mogućnost unapređenja uslova za trening i takmičenja.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da kajakaški sport u Novom Pazaru počiva na entuzijazmu predsednika kluba Harčinovića čiji bi učenici, kako je najavio, u bliskoj budućnosti mogli da rade u boljim uslovima.

Biševac je dodao da izgradnjom infrastrukture Novi Pazar može da postane centar sportskog turizma.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO