Pobeda Parižana nad Čelsijem / Real lako sa Borusijom D.

Veliku pobedu ostvario je Pari Sen Žermen slaveći protiv Čelsija, a dva gola prednosti pred revaš podgrejavaju realnu nadu da bi mogao do polufinala elitnog takmičenja.

Već u 4. minutu Laveci je savladao golmana Čeha i najavio ofanzivu francuskog prvaka koju je zaustavio Azar izjednačujićim pogotkom iz penala 20 minuta kasnije.

Čelsi je nakon toga sredio redove i opasno zapretio preokretom, ali su kola engleskog kluba krenula nizbrdo kada je David Luiz autogolom doneo novu prednost Parižanima.

Kada se očekivalo da će “plavci” ipak proći sa podnošljivim porazom, posebno nakon povrede glavnog aduta domaćih Zlatana Ibrahimovića, rezervista Pastore pogodio je u sudijskoj nadoknadi za 3:1 i ogromnu nadu svog kluba pred revanš na Stamford Bridžu 9. aprila.

Fudbaleri Reala iz Madrida sugurno su slavili protiv Borusije iz Dortmunda.Španski “kraljevski klub” bez mnogo problema stekao je ubedljivih tri gola prednosti za revanš i gotovo sigurno zakoračio u polufinale.

Ekipa Karla Anćelotija silovito je krenula od starta meča, pa je mrežu golmana Vajdenfelera zatresao Geret Bejl već u 3. minutu. Kada je Isko dvadesetak minuta kasnije preciznim šutem povećao vođstvo na 2:0 bilo je pitanje samo kojom razlikom će Real slaviti u ovom susretu.

Sigurnom i opuštenom igrom domaćin je u nastavku kontrolisao situaciju na terenu, a gotovo nedostižnu prednost obezbedio je Kristijano Ronaldo desetak minuta nakon odmora.

Portugalski napadač odigrao je večeras jubilarnu 100. utakmicu u Ligi šampiona, a sa 14 golova izjednačio je rekord Lionela Mesija po broju pogodaka u jednoj sezoni elitnog klupskog takmičenja.Mogao je Real da slavi još ubedljivije, međutim, neprecizni su bili Benzema, Ronaldo i Bejl, a požrtvovana odbrana nemačkog kluba više puta je dobro intervenisala.

Borusija je bila bez izgleda za iznenađenje u Madridu. U timu Jirgena Klopa nije bilo raspoloženog napadača, odsustvo Roberta Levandovskog itekako se osetilo, a od nekoliko šansi najpovoljniju nije iskoristio sebični Obamejang.

U gostujućoj ekipi od 73. minuta igrai je srpski internacionalac Miloš Jojić.

Pogledajte golove sa ovog meča:

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO