Pobeda kojoj MORA u zube da se gleda

Novi Pazar je ostvario petu uzastopnu pobedu u ovoj sezoni, što se u dugoj istoriji kluba nije desilo. Poražena je ekipa Mladosti GAT na njihovom terenu (1:2) i upisana su tri nova boda.

To je sve pozitivno što može da se kaze za ovu utakmicu, zato sto je ovo najgore izdanje Plavih u dosadašnjem delu sezone. Pazar je dopustio da se brani celo vreme od verovatno najslabijeg tima u ligi. Bila je to igra bez igre, teška za gledanje, sa dugim loptama koje su bile lak plen domaćih igrača. Sredina terena nije postojala,kao uostalom na vecini dosadasnjih utakmica. Osim Islamovića, niko se video nije iz tog dela ekipe.

Ako to Gaćinović ne vidi, onda je Pazar u ozbiljnom problemu. A čini se da ne vidi. Nazalost. I to je moglo da košta Pazar nepoviljnog ishoda. Gaćinović se naprosto poigravao sa živcima navijača. Izmene su, u najmanju ruku, bile čudne, pa i neobjašnjive. Lončar je već duže vreme van forme, ovoga puta i sa žutim kartonom, ali Gaćinoviću nije padalo na pamet da ga zameni. U prvom poluvremenu je napravio kardinalnu grešku u predaji lopte, u drugom poluvremenu je imao manje od deset dodira sa loptom. Mijić nije mogao na nogama da stoji već od 50. minuta utakmice, ali Gaćinović je to njegovo šetanje po terenu opet prevideo. Ubacivanje Maksimovića je potpuno nerezonska odluka, kao i Bogdanovskog. Jedan setac, boljih fudbalskih kvaliteta (Danoski) je otišao, ali je došao drugi, koji je i energetski i fizički delovao potpuno odsutno.

Jednom rečju, Pazar je imao mnogo sreće, kao i u duelu sa Napretkom. Na sreću ne može dugo da se pobedjuje, kao ni na individualni kvalitet pojedinaca. Pazar je danas pored Islamovića, imao fenomenalnog Majdevca, borbenog Pešukića i standarno dobri stoperski tandem Rubežić-Joksimović. To nije dovoljno za visok plasman na tabeli, na kraju sezone.

Na ovoj utakmici su isplivale sve slabosti tima, a naročito očajna fizička sprema. Neko će reći, bilo je teško vreme za igru, ali to nije argument kad se zna da su igrači GAT-a više trčali i više želje pokazali.  Sa ovakvom igrom protiv odličnog Spartaka, Pazar nema šta da traži. Iako je domaćin već u utorak.

Ostaje nam da se nadamo da će Gaćinović biti svestan ovih manjkavosti i da će bolje pripremiti ekipu nego što je to učinio danas u Novom Sadu.

F. Zukorlić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO