“Pluća su joj bila razorenaL” Trudnica koja je umrla od korone bila u 8. mesecu, beba na respiratoru

Trudnica stara 36 godina sa teritorije Kraljeva koja je preminula u Kliničkom centru u Kragujevcu, u ponedeljak je primljena u kraljevačku bolnicu u veoma teškom stanju. Odmah nakon pregleda, hitno je transportovana u kragujevački klinički centar, gde je nažalost posle četri dana preminula.

– Došla je u jako lošem stanju. Pluća su joj bila razorena. Imala je jako lošu saturaciju. Bila je pozitivna na korona virus, i nakon pregleda, bukvalno posle pola sata, odmah je hitno transportovana u Kragujevac – kaže za “Blic” Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu.

Prema njegovim rečima, trudnica koja je bila u 8. mesecu trudnoće, u bolnicu u Kragujevcu je dovezena živa i odmah je urađen carski rez. Od ponedeljka do danas se borila, ali je preminula.

– Definitivno se kasno javila – kratko je rekao Mrvić.

Beba na respiratoru

– Trudnica je dovezena iz Kraljeva u teškom stanju, u 8. mesecu trudnuće. Teško je disala i odmah je priključena na ventilaciju. Radiografija je ukazala da se radi o koronavirusu. Imala je simtome karakteristične za Kovid 19. Odmah je urađen carski rez, a trudnica je do danas sve vreme bila na respiratoru. Jutros je premunula. Beba je sa lošim parametrima odmah priključena na respirator. U nešto boljem je stanju, ali je dalje priključena na respirator. Pratimo konstantmo njeno stanje – rekao je za “Blic” Sloboda Milisavljević, direktor UKC Kragujevac.

Blic

FOTO: RTS / SCREENSHOT

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO