Naslovna Sandžak Novi Pazar Plojovićeva: SDA i BDZ neodgovorne

Plojovićeva: SDA i BDZ neodgovorne

sadija plojovicPredstavnici odoborničkih grupa Stranke demokratske akcije i Bošnjačke demokratske zajednice nisu se odazvali pozivu predsednice Skupštine grada Novog Pazara, povodom održavanja zajedničkog sastanka zakazanog za 8.april ove godine.

Poziv je uredno upućen šefovima odborničkih grupa, pisanim putem i posredstvom telefonskih kontakata, stoji u saopštenju koje potpisuje predsednica Skupštine Sadija Plojović.

„Ovakvim ponašanjem šefovi dveju odborničkih grupa pokazali su  neodgovornost prema Skupštini grada, u čijem bi radu trebalo da učesvuju  u skladu sa izbornom voljom građana.Smatram da sve odborničke grupe koje su na prijethodnim izborima dobile povjerenje građana bi morali da preuzmu  odgovornost  za rad Skupštine, jer je jedan od osnovonih zadataka  opozicije da  kontroliše delovanje vlasti, stoji u saopštenju predsednice Skupštine grad aSadie Plojović.

U prethodnom sazivu, opozicija je aktivno učestvovala u  radu lokalnog parlamenta, te ne vidim razlog za bojkot upućenog poziva. Kao predsednica Skupštine apelujem  da odbonici Stranke demokratske akcije i Bošnjačke demokratske zajednice  učestvuju na zasedanjima i daju doprinos konstruktivnom radu Skupštine.

Od ovakvog ponašanja najviše koristi bi imali  građani Novog Pazara, što i jeste obaveza svih  učesnika u izbornoj trci iz 2012. godine, kojima su birači dali odborničke mandate kaže se u saopštenju predsednice Skupštine Sadije Plojović.

Exit mobile version