Naslovna Featured Istaknuto Plavo-beli žele još jedan lanac pobeda do kraja jeseni! Rubežić: Očekujemo Evropu

Plavo-beli žele još jedan lanac pobeda do kraja jeseni! Rubežić: Očekujemo Evropu

plavo-beli-zele-jos-jedan-lanac-pobeda-do-kraja-jeseni!-rubezic:-ocekujemo-evropu

Koliko je Pazarcima bilo važno da se protiv ove jeseni neubedljive Mladosti vrate u pobednički ritam i stignu do zbira od 24 boda, najbolje oslikava fotografija nastala u 78. minutu prve utakmice 13. kola Mozzart Bet Superlige.

Počasni predsednik Plavih Rasim Ljajić i generalni sekretar Fikret Međedović nisu skrivali emocije posle topovskog udara Bojice Nikčevića za 2:1, koji ih je doveo u predvorje trijumfa nad Lučancima začinjenog minut pre isteka 90. od strane Nenada Gavrića za konačnih 3:1.

Štoper petoplasiranog tima lige Slobodan Rubežić smatra da se trenutak odluke desio tokom pauze između dva poluvremena, u svlačionici.

„Mnogo je značilo što smo se svi na poluvremenu na neki način solidarisali. Dogovorili smo se da budemo tim, da idemo do kraja i damo 200 odsto mogućnosti. Znali smo da će nam se vratiti. Kad tako pristupite, kad stalno napadate, onda mora da se vrati. Lepo je kad pobedite i raspoloženi čekate naredni meč“, kaže Rubežić.

Tri boda protiv tradicionalno nezgodnog rivala, koji se u prošlosti često radovao kraj Jošanice, imala su i socijalnu posvetu.

„Mnogo sam srećan zbog ekipe, a posebno zbog šefa Vladimira Gaćinovića. Od strane svih igrača, pobeda je posvećena najviše njemu iz nekih privatnih razloga“, naglašava mladi defanzivac.

Do zimske pauze ostalo je još šest utakmica, a prva naredna ponovo ja zakazana za petak. Ide se na noge davljeniku iz Surdulice.

„Drago mi je zbog ovog grada i kluba što nastavljamo tamo gde smo stali. Imali smo sedam pobeda zaredom. Nadam se da smo protiv Mladosti počeli isti takav niz, koji se neće kidati do kraja polusezone. Biće teško protiv Radnika. U Surdulici je uvek zahtevno. Verujem da ćemo na vreme da povedemo, da nećemo da padnemo i da ćemo da se držimo do kraja”, optimista je popularni Rubi.

U podsvesti svakog Novopazarca je premijerni izlazak u Evropu narednog leta.

„Znate kako, to su naše ambicije. Svi mi u to verujemo, nema razloga da bude drugačije. Igramo dobar fudbal. Uverili smo se da možemo da pravimo ozbiljne rezultate. Videćemo kako će da bude na kraju sezone, kad se podvuče crta. Mi očekujemo Evropu. Imamo pravo“, najavljuje Slobodan Rubežić najveća dostignuća u istoriji pazarskog kluba.

(M. Minić, mozzartsport)

Exit mobile version