Naslovna Sport Fudbal Plavo-bela furija

Plavo-bela furija

Više nije vest kada fudbaleri Novog Pazara nekog pobede u Super ligi Srbije. Bez obzira da li igraju kući ili u gostima. Kako je to najpreciznije opisao portal Sport kluba “ovo više nije iznenađenje”, izveštavajući sa poslednje utakmice u kojoj su plavo-beli pobedili Spartak sa 2:0.

Možda je ovo i najlakša pobeda od početka sezone,jer je Pazar kontrolisao meč,iako je posed lopte bio na strani Subotičana. Sve ostalo je išlo u korist domaćinu, pre svega više izglednih šansi i naravno golovi. Ni promašeni penal nije demotivisao ekipu, što dovoljno govori o psihološkoj snazi ekipe, koja je dobila na samopouzdanju nakon pobedničke serije. Čak da i u “beton” ili seoskim ligama pobedite u šest utakmica zaredom,s pravom bi se tumačilo kao neverovatan rezultat, a ako to uradite u najelitnijem takmičenju, onda je to ravno čudu. Pazar posle dužeg vremena ima harmoničan i ujednačen kolektiv predvođen trenerom Gacinovicem,koji je,kao nijedan drugi trener do sada,posvećen timu i njegovom uspehu. Zahvaljujući njemu i stručnom stabu,ekipa se oslobodila kompleksa inferiornosti i podredjenosti,narocito na gostujucem terenu. Nekada je Pazar gubio utakmice,čim su fudbaleri usli u autobus i krenuli prema Raški. Danas je to kolektiv bez straha i sa zeljom da igra,ne na bod,vec pobedu,u svakoj utakmici. Začudjujuće je da i na Gradskom stadionu ekipa igra bolje od kako nema publike,verovatno zbog manjeg pritiska,koji često i nepotrebno,stvaraju pojedinci i grupe,koji odmah počinju da zvižde i negoduju kada krene po lošem. Baš kada je potrebna podrška timu,oni svojim ponašanjem dodatno otežavaju da se stvari na terenu preokrenu u pazarsku korist. Klub se mora osloboditi takvih “navijaca” i trajno im zabraniti prisustvo na tribinama. Zbog njih je Pazar i najcešće kaznjavan,pa su pravi navijači i iskreni ljubitelji fudbala sada uskraćeni da sa tribina prate igre plavo-belih.

Treba ovde dodati da Pazar sada ima dugu klupu,sa 17-18 vrlo kvalitetnih igrača,što je jako vazno s obzirom na dugu sezonu i mnogo utakmica,te mogućim problemima sa kartonima i povredama. Kako Haber saznaje,klub pregovara o dovodjenju dva kvalitetna pojačanja,sto jasno govori o ambicijama da se ove godine “juri Evropa”. To vise nije utopija. Pazar ima dobar tim,nevidjenu atmosferu u gradu,dosta stabilnu finansijsku situaciju,dobre uslove za rad,što uz stvoreni pobednički mentalitet,daje pravo navijačima da se nadaju da ce ova generacija ostvariti najveći uspeh u istoriji kluba. Sada je važno da igrači “ne polete”, da ostanu sa obe noge na zemlji i da razmišljaju samo o sledećoj utakmici. Sledeći prepreka je u Kragujevcu. Nadamo se ne i neosvojiva. Novi Pazar je bez ikakve sumnje regionalni fudbalski hit. Svi se čude neverovatnom nizu od 6 pobeda i drugim mestom na tabeli. Verujemo da ćemo ta deset dana na Gradskom stadionu gledati derbi prvoplasine Zvezde i drugoplasiranog Pazara. Ko je to mogao da zamisli?

N. Mehmedović

Exit mobile version