Plavi od ponedeljka u Istri

Fudbaleri Novog Pazara odlaze u nedelju u Novigrad, gde će obaviti drugu fazu priprema, od 26.januara,do 10.februara. Tokom boravka u Hrvatskoj, plavi će učestvovati i na jakom međunarodnom turniru „ISTRA VINER KUP“, gde će nastupiti još sedam timova. Inače, na put će krenuti 25 fudbalera i pet članova stručnog rukovodstva.

Napomenimo da članovi plavih ostaju Dejan Rusmir i Vladimir Radivojević. Očekuje se da će se Ekvadorci, Hoze Luis Gutijerez Bastidas i Hoze Džekson Mina Borha, koji su,kako saznajemo u procesu dobijanja vize, pridružiti ekipi tokom boravka u Istri.

– Dobro smo radili, uvodna faza priprema protekla je baš onako kako smo i zamislili, a svi igrači su besprekorno odrađivali obaveze na nimalo lakim treninzima. Zaslužuju sve pohvale za zalaganje i trud, jer je poznato da je ovo za njih najteža faza. Novajlije su se odlično uklopile i isto tako su prihvaćeni. Vidi se da je reč o profesionalcima i dobrim momcima, koji će nesumnjivo predstavljati pojačanja. Takođe, želim da pohvalim i mlađe igrače koje smo priključili.Žele da se nametnu, to je evidentno,imaju talenta i potencijala,a od nas imaju punu podršku. Smatram da smo napravili dobru bazu i uvod za ono što nas očekuje u Istri, gde nas očekuju utakmice, ali i nastavak podizanja fizičke spreme. Zadovoljan sam u suštini kako je do sada sve proteklo. Smatram da ćemo potpuno spremni i osetno jači dočekati nastavak prvenstva, rezimira do sada urađeno pomoćnik Milorada Kosanovića, Izet Ljajić.

Igrači su dobili dva slobodna dana pre puta u Novigrad. Svi su jedva dočekali predah,ali i prepuni motiva da se nametnu stručnom štabu u bliskoj budućnosti.. Marko Jevtović je takođe zadovoljan kako je protekao dosadašnji  tok priprema.

– Sve ide svojim tokom, početak, kao i obično težak, jer se uglavnom bazira na prikupljanju snage. No, nije bilo baš toliko teško, jer su treninzi bili raznovrsni. Naš šef Kosanović zna znanje. Lopta je bila dosta prisutna, na zadovoljstvo svih nas. Sada nas čeka dvonedeljni boravak u Hrvatskoj, gde ćemo imati bolje uslove, jer ćemo raditi na prirodnoj travi i igrati utakmice. Turnir na kome ćemo učestvovati biće nam od višestruke koristi. Još više ćemo se fizički spremiti, odmeravati snage sa jakim rivalima i ono najvažnije- dobro uigrati.

Stiglo je za sada pet novajlija. Kakav je tvoj utisak o njima?

– Od njih jedino sam poznavao Filipa Arsenijevića. Bili smo rivali nekoliko puta i znam da je odličan igrač. Što se ostalih tiče, primetan je kvalitet kod svakog, a upravo to nam i treba. Dobar pojedinac na bilo kojoj poziciji je uvek dobrodošao. Uz okosnicu tima iz minule polusezone i  novajlije, smatram da imamo dovoljno kvaliteta da na proleće budemo još bolji. Kako igrom,tako i rezultatima, optimista je „bombarder“ Novog Pazara,Marko Jevtović.

PLAVA EKSPEDICIJA U ISTRI

Na spisku putnika za drugu fazu priprema, nalazi se 25 igrača:
Zlatko Zecević ,Mladen Zivković, Jasmin Koč, Bojan Djordjević, Siniša Stevanović, Žarko Udovičić, Slobodan Vuković, Miloš Tintor, Lazar Pajović, Marko Jevtović, Armin Masović, Miroljub Kostić, Ivan Obrovac, Dejan Rusmir, Denis Biševac, Filip Arsenijević, Bruno Matos, Admir Kecap, Miloš Mijić, Predrag Pavlović, Ričard Amorim Falkao, Anes Rušević, Vladimir Radivojević,Edin Selimović i Ensar Bajramlić. Uz njih, tu su članovi stručnog štaba: Milorad Kosanović,Izet Ljajić,Mirko Radulović.O zdravlju će kao i obično brinuti  fizioterapeut Jasmin Džogović, a da neophodna oprema za trening i utakmice bude uvek  spremna, zadužen  je ekonom Sabit Ćorhamzić.

RUŠEVIĆ OSTVARIO SAN

Mlađani Anes Rušević pamtiće 23. dan 2015. tek što je postao punoletan, topdžija omladinaca stavio je „paraf“ na trogodišnji profesionalni ugovor sa Novim Pazarom. Brušeni dragulj novopazarskog fuudbala ostvario je ono o čemu je oduvek maštao. Ostaje da ovaj 18-godišnjak opravda poverenje i potvrdi brojne hvalospeve fudbalskih stručnjaka, koji mu predviđaju sjajnu karijeru.

(Foto:Senko Župljanin)

E.N.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO