Plavi lako ukrotili „zmajeve“

Više borbeno,nego dopadljivo nadigravanje na Gradskom stadionu, priuštili su brojnim gledaocima, po izuzetno dobrom vremenu i terenu Novi Pazar i Voždovac.Svako je sa svojim ambicijama i nadanjima ušao u duel, u kome je i remi za oba rivala bio neuspeh. Slavio je na kraju domaćin, minimalno, ali potpuno zasluženo sa 1:0. Novi Pazar je na ovaj način prekinuo mini-seriju neuspeha i ostao u trci za Evropu.

Nakon neočekivano agresivnog početka „zmajeva“, vrlo brzo je domaćin preuzeo inicijativu u prvom poluvremenu. Raspoloženi V.Radivojević je u 8.minutu sa leve strane proigrao Arsenijevića, koji je sa druge stative glavom tukao pored gola.

Neprecizan je bio i Kecap,sredinom prvog dela,tačnije u 22. minutu. Šansu mu je pripremio P.Pavlović, koji je odlično izveo korner sa desne strane, no, najefikasniji fudbaler domaćih je tukao glavom kraj okvira gola Miloševića.

Kako je vreme odmicalo, četa Milorada Kosanovića je sve više stezala obruč oko kaznenog prostora protivnika, pa je jedan od dugih napada urodio plodom.
Slobodan udarac,iskosa sa leve strane izveo je Mijić, stvorila se velika gužva u šesnaestercu Voždovca, štoper Tintor je pokušao da šutira, lopta pogađa u ruku Ivkovića.Za sudiju Vasića ni trunke dileme,odmah je pokazao na „belu tačku“, a siguran sa penala bio je Jevtović-1:0, minut 26.

Otvorili su se nakon toga gosti, ali su njihovi ataci bili poprilično nedorečeni,bez završnog pasa, pa ipak, mreža Zečevića bila je neočekivano u opasnosti u 29.minutu. Traljavo je reagovao Tintor,odbio je loptu pravo na nogu Lovrečiću.

Usledio je šut iz prve, sa 25 metara, a lopta je odsela tik kraj desne stative.

Nastavak utakmice, poprilično siromašan sadržajem. I jedni i drugi su više pokušavali, nego što su zaista izvodili opasne atake. Iz tog perioda, samo dva detalja vredna pomena. Kecap je nakon solo-prodora P.Pavlovića i idealnog centaršuta, zamalo neprecizan,glavom u 68. minutu.

Deset minuta pre isteka regularnog toka, Sotirović je uspeo da se oslobodi čuvara, krenuo ka golu protivnika, međutim, Milošević je na vreme istrčao, uspeo da taj snažan šut iz neposredne blizine skrene u korner.

Novi Pazar je i nakon ovog kola ostao u trci za Evropu, a u subotu gostuje Partizanu.

STATISTIKA:

NOVI PAZAR – VOŽDOVAC 1:0 (1:0)

Strelci: 1:0- Jevtović u 26. minutu (iz penala) Gradski stadion. Gledalaca: 5000. Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik) 7. Pomoćnici: Kaurin, Olajoš Nađ (Subotica).

Žuti kartoni: Jevtović, Tintor (Novi Pazar), Škerjanc (Voždovac).

NOVI PAZAR: Zečević-, Kostić 7, Stevanović 6,5 (64. Đorđević 6,5), Mijić 6,5 (83. Rusmir-), Kecap 7 (78. Sotirović-), Arsenijević 7, Vuković 7, V. Radivojević 6,5, Jevtović 7, P. Pavlović 7, Tintor 7.

VOŽDOVAC: Milošević 6,5, Kitanovski 6, M. Radivojević 6,5, Ivković 6, Nikolić 6, M. Pavlović 6,5, Škerjanc 6,5, Jokić 6 (75. Tripković-), Lovrečić 6,5, Džugurdić 6 (74. Radonjić-), Đermanović 6.

Igrač utakmice: Marko Jevtović (Novi Pazar).

izvor: rtvnp.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO