Plavi krenuli ka Evropi, stiglo i prvo pojačanje

U frenetičnom i specifičnom ambijentu, Pazarci su „ upalili motore “ i započeli sa pripremama za nastavak prvenstva. Lotinca i drugove, dočekala je pesma i bakljada preko 1500 pristalica, koji su napravili tipičnu atmosferu.

fk np prozivka

Poseban je bio momenat kada je ovacijama dočekan novi kormilar, Zoran Njeguš, koji nije mogao da sakrije emocije.

– Prezadovoljan sam dočekom. Podsetilo me je na dane pred neke evropske utakmice dok sam bio u Zvezdi, kada su se slivale reke navijača. Iskreno, naježio sam se malo, fenomenalno je bilo i još veći motiv mi daje da radimo pakleno i ne izneverimo fenomenalnu publiku, kazao je Njeguš, koji je govorio i o igračkom kadru.

fk np 2

-Još nisu definisane stvari oko dolazaka i odlazaka, sve je otvoreno i aktuelno. Uprava radi na tome i narednih dana biće jasnija situacija. Moja je želja da zadržimo gro igrača, odnosno „kostur tima“ koji je izneo teret jesenje polusezone i da angažujemo igrače, koji će biti prava pojačanja i praviti razliku, bez obzira na poziciju. Prioritet je štoper  i možda jedan vrsni napadač. U veznom redu smatram da imamo dovoljno kvalitetnih pojedinaca.  Videćemo, Uprava ulaže napore i zadovoljan sam sa te strane, sa kojom sa proteklih dana bio u stalnom kontaktu. Potrebno je strpljenja, ali sam siguran da ćemo vrlo brzo napraviti ekipu od 22 igrača, plus dva ili tri golmana. Nije lako, ali treba iskoristiti priliku i adekvatno se pojačati i na proleće napasti četvrto mesto, koje vodi u Evropu. U Novom Pazaru su „pozitivne vibracije“ to treba iskoristiti, da i ovaj grad doživi „evro-scenu“.

Govoreći o mladim igračima, kojih je bilo dosta na prozivci, mladi stručnjak je rekao.

– Potrebno je da ih upoznam kroz rad,ali zašto da ne dobiju priluku. I ja sam nekada bio mlad igrač,pa mi je neki trener ukazao poverenje, tako da neću bežati od toga. Uvek ću ispoštovati kvalitet, rad na treninzima, ponašanje, jer Novi Pazar i treba da poseduje i plejadu mlađih, od čije prodaje klub može i da profitira.fk np 3

Iako detalji priprema još uvek nisu precizirani, po rečima Njeguša, ekspedicija Novog Pazara bi mogla od 25, ili 26. januara da se preseli u toplije krajeve, a povratak bi bio predviđen dve nedelje pre starta šampionata.

Predsednik kluba, Sead Malićević, smatra da je do sada mnogo toga urađeno, naročito po pitanju plasmana.

-Imali smo sjajnu jesen, koja nas obavezuje i ne sme da nam „udari u glavu“. Moramo ostati čvrsto na zemlji i da prolećna iskušenja, koja će biti znatno teža od prve etape, u svakom smislu učinimo da u najmanju ruku budu kao i jesenji deo prvenstva. Čeka nas ozbiljan posao, ali sam uveren da ćemo do željenih rezultata lako doći.

 

Malićević se ovsrnuo i na „problem“ koji je imao sa navijačima.

– Nikada nisam imao problem sa navijačima, oni su iz nekog razloga imali problem sa mnom. S druge strane, mogu samo da kažem, a ne bih želeo da se to shvati pogrešno, da sam u nekoliko navrata javno izrekao ponos njihovim ponašanjem. Uživao sam gledajući ih i slušajući na beogradskim stadionima, gde su pokazali su kako se voli svoj klub. Posmatrao sam nekoliko utakmica i na našem terenu kada su stvorili divnu atmosferu i vodili računa o svojim ljubimcima, ne interesujući ih ko je na drugoj strani. To je ono što nam je svima vrlo drago, meni posebno. Navijači sada ovo mogu da shvate kao moju iskrenu čestitku, mogu i drugačije, ali ja izražavam ono što mislim. S druge strane ono što se desilo protiv Radničkog iz Niša, koštaće nas mnogo, no, mi sada moramo da pronađemo način kako da iz takvih situacija sa najmanjom mogućom štetom. Predložio sam Fudbalskom savezu da se pored „batina“ koje redovno dobijamo, ponudi i neka nagrada za korektno navijanje. Siguran sam da naše pristalice u maniru u kom su bile u proteklih nekoliko meseci, se kandiduju za fer-plej navijanje, što nam svima itekako godi.

Malićević je istakao i da je Novi Pazar finansijski stabilan klub, te da je nedavno izašao iz višegodišnjeg minusa, na računu je pozitivan bilans, klub je počeo da funkcioniše i posluje onako kako i treba.  Postoji i „nasleđen teret“ iz prethodnih vremena, a to su pre svega dugovanja prema Radnoj zajednici, koja je bez primanja, kako je naglasio Malićević, mnogo meseci,napomenuvši da će u narednih par meseci biti obimnih radova na infrastrukturi, prevashodno na izgradnji reflektora i južne tribine.

Potpredsednik kluba, Ćerim Šemsović je izrazio nadu da će proleće, kao i obično, biti berićetnije po Novi Pazar, u rezultatskom smislu.

-Imamo poverenja u mladog trenera Zorana Njeguša, koga smo angažovali. Zadržali smo „kostur ekipe“ od jesenas, a pokušaćemo i da se adekvatno pojačamo na onim pozicijama koje su neophodne, sve u cilju da se domognemo plasmana koji vodi u Ligu Evrope. Neće sigurno biti lako, ali uz sve sponzore koji su bili uz klub i kojima se zahvaljujem, kao i one koji će nam se pridružiti, i uz navijače, siguran sam da ćemo ispisati istorijsko poglavlje kluba.

ANTRFILE:

Prvom okupljanju kraj Jošanice prisustvovali su Budaković, Đorđević, Lotinac, Mutavdžić, Kadrić, Obrovac, Popović, Kecap, Bihorac, Rusmir, Arifović, Vuković, Župić, Jevtović, Pekarić, Selimović, Marković, Osmanović, Smajović, Nokić, Renda, Plojović, Čmajčanin, Kapidžija i Malićević.

Klub su za sada,kako saznajemo napustili: Vidaković i Jelić, dok se Protić nalazi na probi u inostranstvu. Dolazak ostalih igrača koji nisu prisustvovali prozivci se očekuje u narednih par dana.

Nekadašnji golman Rijeke iz Hrvatske potpisao je ugovor sa Novim Pazarom.

zogovic

Bojan Zagović rođen je 16.02.1989. godine u Beranima. Visok je 1,92 cm. Procenjena vrednost ovog igrača na fudbalskom tržištu je 50.000 €.  U dosadašnjoj karijeri Bojan je nastupao za sledeće klubove: Timok, Marsonia 1909, Banat Zrenjanin, Radnički Sombor i Rijeku.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO