“Plavi” ipak igraju,a dokle, ne zna se!

Novi Pazar – Zhvaljujući angažovanju nove uprave kluba,na čelu sa Tarikom Imamovićem, Novi Pazar će najverovatnije nastaviti takmičenje u Prvoj fudbalskoj ligi.

Posle najave o istupanju iz lige,usledile su oštre kritike dežurnih dušebrižnika,koji neuporedivo više mrze lokalnu vlast u Pazaru nego što vole fudbalski klub. Kada im je ponudjeno da oni preuzmu klub,a Grad da reši sva prethodna dugovanja, svi su se sakrili u mišije rupe.

Pokazalo se ono što smo već i pisali na našem portalu: jedni su navijali da Pazar istupi iz lige,da bi imali razlog i temu za političku kritiku, a drugi koji su navijali da klub opstane,to su radili iz čistog interesa da bi mogli da naplate od kluba svoja navodna potraživanja.

Dakle, ljubav prema klubu za njih je “deveta rupa na svirali”.

Nova uprava donela je jednu razumnu i kompromisnu odluku. Klub nastavlja sa takmičenjem,ali istovremeno pokreće postupak organizovanog stečaja koji obično traje oko šest meseci. To znači da će se sudbina kluba definitivno znati u junu mesecu. Do tada je potrebno da se poverioci izjasne da li prihvataju sporazum sa klubom,po kojem će moći da naplate do 50% potraživanja a isto toliko da otpišu. Ukoliko njihov odgovor bude negativan, klub,odlukom Suda, odlazi u automatski stečaj i više nema mogućnosti niti da poverioci naplate bilo šta,niti klub može više da se predomisli i vrati stvari na početak.

Ovo je,dakle,igra na sve ili ništa. I ma koliko izgledalo kao rizičan potez, ovo je bilo iznudjeno i jedino moguće resenje. Sad će se pokazati koliko zaista pojedinci vole klub i koliko im je stalo do njega. Pazar nema šta da izgubi,jer je odluka već bila doneta da se klub gasi,ali će poverioci itekako imati šta da izgube,jer odlaskom kluba u stečaj,prestaje i teoretska mogućnost da bilo šta naplate.

Ako ne bude bilo razuma i želje za kompromisom,svi će izgubiti. Klub će nestati,a nestaće i obaveze prema onima koji potražuju novac od kluba. To bi se desilo već sada, da nije bilo odluke da se svima da jos jedna šansa i da se u narednih šest meseci pronadje rešenje.

Novog odlaganja neće biti,jer to Zakon ne dopušta.

Nova uprava je uspela da zadrži najveći broj igrača iz prvog dela sezone,iako su zahtevi fudbalera vrlo često bili nerealni i čak maksimalistički.

Ali, Pazar više nikada ne sme biti “krava muzara” i ispunjavati sve želje potrošenim igračima i nikad dokazanim talentima. Bolje da klub i ne postoji nego da ga tretiraju kao bankomat koji ce isplaćivati nekome nezaradjeni novac. A novac se u fudbalu zaradjuje na terenu.

Dok se ponašanje fudbalera-stranaca i može razumeti,jer su oni i došli samo zbog novca, prošto je nemoguće razumeti odnos domaćih igrača prema matičnom klubu. Niko od njih ne bi mogao da nadje angažman u bilo kojoj drugoligaskoj ekipi,a pregovarali su kao da su igrači za Zvezdu ili Partizan. Pazar je i došao u ovu situaciju,zato što se nije vodilo dovoljno računa o svakom dinaru. Doslo je vreme da se uvede red. I u finansijskom,organizacionom i kardovskom smislu. Tarik Imamović i ekipa ljudi oko njega, zaslužuju podrsku za novi početak Novog Pazara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO