Plavi do boda na Banovom brdu. Mažić pomogao domaćine

71

BEOGRAD – NOVI PAZAR – Fudbaleri Novog Pazara odigrali su nerešeno 1:1 u Beogradu protiv ekipe Čukaričkog. Nekom možda ovo izgleda kao zadovoljavajući rezultat, što u neku ruku i jeste, ali imajući u vidu to da je sudija Mažić očigledno pomogao ekipi Čukaričkog, slobodno možemo reći da smo i u ovoj utakmici oštećeni.

Utakmica je počela napadima Plavih i ti ataci su trajali nekih 15 minuta. Medjutim, svi ti napadi su bili jalovi. Onda su gosti počeli da igraju angažovanije i od 20. minuta su preuzeli inicijativu na terenu i imali u tom periodu par polušansi. Onda se iz jednog takvog napara Čukaričkog otvorila prilika za brzu kontru gostiju, što su ovi i iskoristili. Sjajno je Mutavdžić pronašao Obradovića koji se sjajnim prijemom našao sam ispred Ristića i nije mu bilo teško da loptu smesti u mrežu. Bilo je tada 1:0 za Plave. Tim rezultatom se i otišlo na poluvreme.

Drugo poluvreme je počelo onako kako smo očekivali. Totalni napad Čukaričkog i bunker Novog Pazara, čiji su igrači čekali prigodnu šansu za kontra napade i par puta su je i imali, ali bezuspešno su organizovani. Imao je Čukarički nekoliko sjajnih prilika za izjednačenje, ali je Supić svaki put sjajno reagovao. Kad su videli da domaćini nikako drugačije ne mogu stići ni do boda, aktivirala se sudijska trojka na čelu sa Miloradom Mažićem i svaki iole kontakt svirali kao faul za goste. Nakon jednog takvog kontakta (mislim da se ono ni u košarci ne svira kao faul), Mažić svira prekršaj na nekih 30 metara od gola Plavih. Oštrim centaršutom Matić je pronašao jednog svog fudbalera u šesnaestercu Plavih, a ovaj glavom loptu uputio ka levoj stativi Supićevog gola. Tamo se našao Srnić, koji je po našem mišljenju bio u nedozovljenoj poziciji, ali nismo najbolje videli jer ugao odakle je snimano ne dozvoljava preciznost.

Zašto je po našem mišljenju bio ofsajd? Pa očigledno je bilo da Srnić nije smeo da dotakne loptu, ali kad je video da ova neće ući u gol i da postoji šansa da je Lazarević izbaci iz šesnaesterca, on je loptu ubacio u mrežu plavih, ali pomoćni sudija nije reagovao, pa su tako domaćini u 86. minutu poravnali rezultat na 1:1.

Uz sve napore sudije Mažića da u ostatku vremena domaćinu napravi što više povoljnih pozicija za šut i centaršut iz prekida, do promene rezultata nije došlo i Plavi se kući vraćaju sa bodom! BRAVO PLAVI ! ZA NAS STE POBEDNICI !

Da napomenemo, Novi Pazar sada ima 21 bod koliko ima i četvrtoplasirani Radnički iz Niša koji nam gostuje u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata. Uz ona 3 boda koja su nam ukrali protiv Partizana, i onda 3 boda koja su nam ukrali protiv Jagodine pa i ova 3 boda koja su nam ukrali na Banovom brdu, Plavi bi bili ubedljivo prvi, ali šta da radimo sad osim da idemo dalje.

Naredno kolo, opet gostovanje i to u Kragujevcu. SVI U KRAGUJEVAC ! 

Sve pohvale i za naše verne navijače koji su Plave bodrili svih 90 minuta bez prestanka ! Bravo VATRENI !

72

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO