Pištaljke i povici u krugu Kovid centra

Pištaljkama i transparentima grupa od četrdesetak građana Novog Pazara zatražila je punu istinu o broju umrlih i inficiranih korona virusom u Sandžaku, smenu Kriznog štaba, smenu koordinatora bolnice Mirsada Đerleka i istragu o trošenju i korišćenju brojnih donacija iz zemlje i inostranstva.

Okupljni su  zvižducima i povicima remetili uobičajenu tišinu u bolničkom krugu, gde se leči oko 200 pacijenata.  Nosili su transparente i dozivali koordinatora Regionalnog kovid centra doktora Mirsada Đerleka.

“Jesmo li mi narod? Šta smo mi, insekti? O čemu se radi? Jel mi nemamo pravo na život?”, pitao je je jedan od učesnika protesta Aladin Paučinac.

Oni su sve vreme, čak i uz psovke, dozivali Đerleka da “izađe pred narod i objasni svoje postupke”.

Paučinac je ocenio i da su bošnjački političari izdali svoj narod, “krijući se sve vreme krize, a pojaviće se kada sve prođe”.

On je kritikovao i rad RTV Novi Pazar, kazavši da se emituje samo dva minuta o problemima u Novom Pazaru, uz reprize, iako ovaj medij od samog početka epidemije izveštava o svim događajima, brojnim humanim misijama i donacijama, i upozorava na neophodnost poštovanja mera za širenje virusa.

Tokom protesta nije bilo incidenata, a u blizini je bilo vidljive pojačano prisustvo policije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO