Pismo podrške iz Krajine za Sandžak, od Krajišnika za Sandžaklije.

Esselamu alejkum Bošnjaci Sandžaka, poštovane Sandžaklijepišemo vam iz Bosanske krajine, regije koja obuhvata gradove od Livna, Jajca, Banjaluke, do Bihaća, odnosno iz Krajine, koja je u dolinama rijeka Vrbasa i Plive odnosno Une i Sane.

Nego, pišemo vam Pismo podrške, da znate da niste sami, niti zaboravljeni od nas, jer nas povezuje jedna vjera i nacija.
S tim u vezi, pozivamo naše predstavnike Općina i Gradova, premijera Unsko-sanskog kantona, direktora KB “Irfan Ljubijankić” u Bihaću, Muftijastvo bihaćko i banjalučko, našu dijasporu,koja se pre/poznaje, zajedno živi i sarađuje širom svijeta,da se odazove vašim potrebama, jer vi ste u Sandžaku, historijsko pravo i obaveza Bosne i Bošnjaka.
Na kraju, očekujte podršku od nas i naših institucija ili kroz vaše ne/vladine organizacije koje su već započele procese u vezi prikupljnja finansijske i materijalne pomoći. Mi smo Krajišnici, a vi Sandžaklije i obratno, a prije/iznad svega Bošnjaci. Mi smo zapadna, a vi istočna Krajina/Sandžak, i u dobru i u zlu, jedno i uvijek zajedno!

S poštovanjem,Bihać, juli, 2020.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO