Esselamu alejkum Bošnjaci Sandžaka, poštovane Sandžaklijepišemo vam iz Bosanske krajine, regije koja obuhvata gradove od Livna, Jajca, Banjaluke, do Bihaća, odnosno iz Krajine, koja je u dolinama rijeka Vrbasa i Plive odnosno Une i Sane.

Nego, pišemo vam Pismo podrške, da znate da niste sami, niti zaboravljeni od nas, jer nas povezuje jedna vjera i nacija.
S tim u vezi, pozivamo naše predstavnike Općina i Gradova, premijera Unsko-sanskog kantona, direktora KB “Irfan Ljubijankić” u Bihaću, Muftijastvo bihaćko i banjalučko, našu dijasporu,koja se pre/poznaje, zajedno živi i sarađuje širom svijeta,da se odazove vašim potrebama, jer vi ste u Sandžaku, historijsko pravo i obaveza Bosne i Bošnjaka.
Na kraju, očekujte podršku od nas i naših institucija ili kroz vaše ne/vladine organizacije koje su već započele procese u vezi prikupljnja finansijske i materijalne pomoći. Mi smo Krajišnici, a vi Sandžaklije i obratno, a prije/iznad svega Bošnjaci. Mi smo zapadna, a vi istočna Krajina/Sandžak, i u dobru i u zlu, jedno i uvijek zajedno!

S poštovanjem,Bihać, juli, 2020.