Pijani tinejdžeri oteli lamu iz cirkusa i provozali je tramvajem

0688007.73

Petorica francuskih tinejdžera uhapšena je nakon što su pijani ukrali cirkusku lamu i poveli je na tramvajsku vožnju Bordoom, piše Independent, prenosi index.hr.

Mužjaka lamu, čije je ime Serž, oteli su u ranim jutarnjim satima u četvrtak nakon što su pijani nabasali na zatvoreni cirkus. Nedugo pre toga njih petorica su napustili jedan od lokalnih klubova.

“Ušli smo i igrali se sa životinjama. Na kraju smo lamu poveli sa sobom”, ispričao je jedan od momaka i dodao da su prvo planirali da povedu zebru, ali budući da je ona bila previse trdoglava, zadovoljili su se i sa poslušnim Seržom: “Hodao je uz nas kao poslušan pas”, pojasnio je tinejdžer.

U nekom trenutku odlučili su da Serža provozaju tramvajem, ali se ta avantura završila nakon što su ih putnici prijavili kontroloru: “Serž se kretao tramvajem i nismo ga mogli uloviti. Kontrolor ga je naterao da siđe i privezao ga za stub”.

Nije sasvim poznato šta se nakon toga desilo, ali najverovatnije se ekipa u tom trenutku oprostila od svog novog prijatelja, ostavivši ga sa kontrolorom. Iako su ubrzo nakon toga privedeni u policijsku stanicu, neće biti optuženi zbog ovog ispada. Seržov noćni izlazak postao je pravi hit na društvenim mrežama u Francuskoj pa je tako napravljena i stranica na kojoj se traži oslobađanje ovih momaka od krivice. Trenutno ima više od 720.000 fanova.

Serž je, s druge strane, potpuno u redu, čak je normalno sarađivao u predstavi koja je bila na rasporedu dan nakon njegove burne noći.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO