Petorica napadača na “Žene u crnom” u pritvoru

Od deset uhapšenih Valjevaca, koji su sinoć učestvovali u napadu na aktiviste NVO “Žene u crnom” na Gradskom trgu, pet mladića je zadržano u policijskom pritvoru.

Do incidenta je došlo na unapred najavljenom skupu “Žena u crnom”, koji su razvukli transparent „Da se ne zaboravi genocid u Srebrenici“, kada ih je napala grupa mladića, pripadnika nekoliko navijačkih grupa i organizacije “Četnici Valjevo”.

Oni su pokušali da im otmu transparente, gađali ih jajima i pokušali da se fizički obračunaju sa aktivistkinjama te NVO.

Policija, koja je obezbeđivala skup, dobila je pojačanje interventne jedinice, pa je deset najratobornijih uhapšeno, a petorici je određeno zadržavanje do 48 časova, pošto su osumnjičeni za nasilničko ponašanje, ugrožavanje bezbednosti i napad na službeno lice.

Svi zadržani su mladići iz Valjeva, a među njima ima i onih koji su rođeni na prostoru Bosne i Hercegovine, pa su tokom građanskog rata izbegli u Srbiju.

Ispred zgrade Policijske uprave sinoć se okupila grupa njihovih istomišljenika, a tokom noći policija je obezbeđivala i jedan valjevski hostel u kojem su bile “Žene u crnom”, koje su danas nastavile put ka Loznici.

Izvor: blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO