Naslovna Featured Istaknuto PETICIJA PAZARCA ZA NEIZRUČENJE CRNOJ GORI MEĐU PRVIMA U SRBIJI!

PETICIJA PAZARCA ZA NEIZRUČENJE CRNOJ GORI MEĐU PRVIMA U SRBIJI!

Peticija koju je brat Aldina Hudovića iz Novog Pazara pokrenuo a koja se tiče traženja prava za neizručenje organima Crne Gore na šta ima pravo, više od nedelju dana držala je prvo mesto na peticijama iz Srbije bez ikakve medijske pompe i poziva.

https://www.peticije.online/pravda_za_aldina

Ono što je obaveza nas kao ljudi i gradjana Sandžaka jeste da budemo jedinstveni u pravdi i borbi za nasa prava.

U peticiji koju je kreirao njegov brat se kaže:

Dragi prijatelji,

Mesec i po dana je prošlo od utamničenja mog brata Aldina i sve ovo vreme sam ćutao i čekao državne organe da urade svoj posao po ljudskim i Božjim zakonima, ali više ne mogu da ćutim niti na to imam pravo i to ne samo kao Aldinov brat već i kao državljanin Srbije kome bi njegova država trebala da pruži zaštitu ako se nađe u nevolji bilo gde u svetu.

Kao što znate, moj brat je napravio problem u Sutomoru o čemu se i mediji pisali i svesni smo da on za to mora da odgovara po zakonu. Međutim, on nije pobegao iz Crne Gore da bi izbegao odgovornost pred zakonom već da bi sačuvao živu glavu. Dok se krio od onih koji su ga jurili po Sutomoru, jasno je čuo da uzvikuju da “on živ ne sme izać'”. Iako mu je Albanija bila bliža, Aldin se odlučio da beži ka Srbiji jer se nadao da će ga zaštititi, ali, do danas Srbija ništa nije uradila. Kako sam obavešten od Aldinovog advokata, dokumentacija koju je Crna Gora poslala nije potpuna, ali Srbija ni do danas nije tražila dopunu dokumentacije. Aldin je tražio pregled lekara, ali ni to mu nije odobreno od strane radnika zatvora u Novom Pazaru. Mi ne tražimo ništa više od poštenog suđenja za mog brata i po svemu, ne verujemo da će u Crnoj Gori, ako bude izručen, imati pošteno suđenje, ako ga i doživi s obzirom da hoće da ga smeste u zatvor u Spužu u kome je već bilo slučajeva ubistava zatvorenika.

Zbog svega ovoga, molim sve prijatelje, komšije, rođake, građane Novog Pazara i Srbije da mi se pridruže u borbi za pošteno suđenje za mog brata i potpišu peticiju koju mogu naći na sledećem linku:

https://www.peticije.online/pravda_za_aldina

Unapred zahvalan,

Hudović Velid

Exit mobile version