Naslovna Vijesti Pet žrtava poplava u Srbiji

Pet žrtava poplava u Srbiji

Beograd, Novi Sad, Topola — Poplave u Srbiji su dosad odnele pet života. Stradali su spasilac kod Topole, 61-godišnji muškarac u Novom Sadu, jedna osoba u Umčarima i dve osobe u Lajkovcu.

Vatrogasca spasioca D. L. (42) iz Topole odnela je jutros oko 6.30h bujica, tokom akcije spasavanja na nabujaloj reci Jasenici, kada mu se otkačila sajla. Spasilac je na potezu između sela Žabare i Gorovič pokušavao da spase čoveka koji se zbog vode popeo na drvo.

Drugi vatrogasac koji je bio sa D. L. je nakon pucanja sajle uspeo da prepliva bujicu i spasio se.

Kako je potvrđeno za B92, telo muškarca starog 61 godinu pronađeno je jutros oko 10h u Dunavu kod Kovilja, a on se utopio sinoć oko 19.45 sati.

Prema nezvaničnim informacijama, nesretni muškarac bio je u čamcu sa još jednim čovekom, kada je voda počela da ulazi u čamac. Obojica su iskočili, kako bi preplivali do rečnog ostrva, ali je samo jedan uspeo da se spasi.

Rano jutros utopila se jedna osoba u Umčarima kod Grocke. Još nije objavljen njen identitet.

“U Umčarima se utopila jedna osoba, zato što nije slušala nadležne organe koji su je savetovali da treba da se evakuiše iz kuće. Naš primarni cilj je da izbegnemo takave slučaje”, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Dve starije osobe, iz Lajkovca i sela Jabučje, nastradale su prošle noći u nevremenu, rekao je lokalnim medijima zamenik predsednika Opštine Goran Milovanović.

On je dodao da je Lajkovac “odsečen od sveta” s obzirom na to da su poplavljeni svi putevi koji vode iz te varoši, a ne može se doći ni do seoskih mesnih zajednica. Najteža situacija je u delu Lajkovca kod nadvožnjaka preko pruge Beograd-Bar, odnosno pogona “Vindije”.

U evakuaciji građana čamcima su pomagali spasioci MUP-a, a helikopter policije je jednu trudnicu iz Doma zdravlja prevezao na porođaj u Valjevsku bolnicu. Evakuisani su smešteni u lokalni hotel i jednu od kafana, gde su dobili smeštaj i hranu.

Izvor : Beta

Exit mobile version