Pet osoba pokušalo oboriti krst na Zlatištu, privedeni u policiju pa pušteni

Sarajevo – Policija u Istočnom Sarajevu sinoć je oko 22:50 sati obaviještena da više osoba pokušava oboriti postavljeni krst na Zlatištu iznad Sarajeva.

Pet osoba pokušalo oboriti krst na Zlatištu, privedeni u policiju pa pušteni Krst na Zlatištu (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Kako je za Klix.ba potvrdila glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo, policijska patrola je potom na mjestu događaja zatekla dva automobila i pet osoba, među kojima je bio i jedan maloljetnik, a koje su pokušavale oboriti krst.

Krst nisu uspjeli oboriti, ali se on “malo nakrivio” usljed njihovog djelovanja, navela je Tešić.

Nezvanično doznajemo kako je grupa mladića krst vezala sajlom i vukla automobilom.

“Pripadnici policije su ovih pet osoba sinoć pozvali u prostorije PS Istočno Novo Sarajevo, a nakon što je tužilac zaključio da nema elemenata krivičnog djela u njihovom postupku, oni su pušteni kući, te pozvani da dođu danas u policijsku stanicu na informativni razgovor”, kazala je Tešić.

Ona je dodala da policija nije nadležna za postavljanje ovog vjerskog obilježja na Zlatištu, već da su za to nadležni općinski organi.

“Nakon što je krst postavljen na Zlatištu u noći sa subote na nedjelju, pripadnici policije su izašli na mjesto događaja i sačinili službenu zabilješku”, zaključila je naša sagovornica.

Jutros je policijska patrola ponovo kod krsta na Zlatištu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO