Pet besplatnih antivirus programa

computer-security

Svima nam je poznato koliko je zaštita na Internetu važna, ali većina poznatih antivirus programa ima poprilično visoke cene. Alternativa su besplatne verzije određenih programa koji se mogu skinuti sa mreže.

AVG
Solidno pakovanje programa za zaštitu podataka. U ponudi su antivirus, skener elektronske pošte, zaštita od krađe identiteta i posebna protekcija prilikom surfovanja. Kada je interfejs u pitanju, ovo je možda najkomplikovaniji antivirus na tržištu, pa ćete dosta vremena možda izgubiti na “hvatanje caka”. Većina korisnika bira AVG zbog široke palete dodataka, dok je zaštita na srednjem nivou.

 

Avast
Jedan od najpopularnijih programa kada je zaštita u pitanju. Veoma je jednostavan za instaliranje, a kratko skeniranje računara će pokazati stvarne i potencialne probleme po korisnika. Pokazao se kao jedan od najkompletnijih programa za zaštitu od svih “napasti” sa Interneta.

 

Avira
Iako ima kompleksniji interfejs, pa će vam trebati malo vremena za snalaženje, vrlo je snažan kada je u pitanju odbrana od virusa. Osim glavnog programa, u ponudi je i dodatak za zaštitu prilikom korišćenja internet pregledača. Uz pomoć nje korisnik ima dodatnu odbranu od fišinga, blokira reklame sa interneta i nudi posebnu zaštitu prilikom korišćenja društvenih mreža.

 

Malwarebytes

Iako nijedan antivirus program ne nudi stopostotnu zaštitu, ovaj program možete koristiti kao sekundarnu odbranu. Veoma je jednostavan za upotrebu, interfejs nudi tek nekoliko opcija, a nakon skeniranja, neželjene programe je lako ukloniti iz sitema.

 

Bitdefender
Program koji ne bi trebalo da bude primarno rešenje, jer ne nudi zaštitu u realnom vremenu. Svaki put kada želite skeniranje određenih fajlova moraćete da ga pokrenete sami, ali u tome je najbolji. Definitivno jedan od programa koji će prepoznati 99 odsto štetnih “napasti” koje bi drugi programi propustili kroz svoj filter.

 

preuzeto sa: pressonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO