Naslovna Zabava Perinatalna zdrastvena zaštita uskoro u Novom Pazaru

Perinatalna zdrastvena zaštita uskoro u Novom Pazaru

Eminentni stručnasti iz oblasti pedijatrije iz zemlje i inostranstva govorili su danas na Simpozijum pedijatara u Novom Pazaru o značaju preventivnog zdravlja majki i novorodjene dece, kao i o većoj odgovornosti prema novom životu.

dan_grada_svecana_akademija_01
Tema skupa je „Regionalna saradnja u perinatalnoj zaštiti i milenijumski ciljevi“, a projekat finansira Evropska unija.

Direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Mirsad Djerlek rekao je otvarajući skup da je projekat  o perinatalnoj zdrastvenoj zaštiti dugogodišnji cilj novopazarske zdrastvene struke i izrazio zadovoljstvo što je ta ideja uz zalaganje lekarskog  tima i uz pomoć  prijatelja iz regiona zaživela.

“Zaista mi je velika čast da sam na čelu zdrastvene institucije koja ima ovakav tim lekara i projekat će sigurno biti od velike važnosti čime ćemo se ponositi. Verujem da će on preventivno imati veliku važnost kada je u pitanju zdravlje dece”, rekao je Djerlek.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović podržao je realizaciju ovog projekta i u skorije vreme najavio početak niza novih, sa ciljem da se poboljšlja kvalitet zdrastvene zaštite gradjana.

On smatra da se poslednjih godina novopazarski Zdrastveni centar u organizacionom smislu značajno razvio, te da će se taj pozitivan trend  i nastaviti.

“Novi Pazar ima veliki broj odličnih lekara koji su poznati i van zemlje i u tom smislu nisam iznenadjen da su pedijatri pokrenuli jedan ovako značajan projekat, te im čestitam. Imaće podršku lokalne samouprave za svaku dobru ideju, jer nam je zajednički cilj da u Novom Pazaru dobijemo jedan kvalitetan Klinički centar, a regionalna saradnja nam je, takodje, od velikog značaja”, rekao je Mahmutović.

Tokom dvodnevnog simpozijuma o perinatalnoj zdrastvenoj zaštititi učesnici će kroz brojna pitanja razmenjivati ideje i iskustva.

Partneri na ovom projektu su Opšta bolnica Bijelo Polje  i Sandžačka razvojna agencija SEDA, a podršku, znanje i iskustvo  pružili su i brojni eminentni lekari  iz zemlje i inostranstva.

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zSWIjuSsWUM

Exit mobile version