“Pažljivko” učio prvake o prvilima u saobraćaju

Za đake prvake sa područja Novog Pazara, danas su u Kulturnom centru organizovane tri projekcije predstave “Pažljivko” kroz koju je na šaljiv, ali pučan način, deci prikazano koliko je važno poštovati saobraćajne propise. Predstave su odigrane uz sve propisane mere zaštite od koronavirusa.

“Godinama unazad novopazarski Savet za bezbednost saobraćaja i Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije organizuju za đake prvake predstavu koja se zove “Pažljivko” kroz koju im je prikazano kako se treba ponašati u saobraćaju a kako ne, da bi bi svi učesnici bili bezbedni i mi smo zaista zadovoljni zbog velike zainteresovanosti prosvetnih radnika koji dovode decu”, kazao je član  Saveta za bezbednost saobraćaja u Novom Pazaru Safet Redžepović.

Mališani su zaista danas uživali u predstavi i kažu da su dosta toga naučili o ponašanju u saobraćaju. Najviše im se svideo deo kada Pažljivko pokazuje i objašnjava kako treba pravilno preći pešački prelaz.

Inače, za đake prvake, koji su često ugroženi u saobraćaju, ovakve i slične predstave, predavanja i teme su od velikog značaja i zato je za njih Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije obezbedila besplatne knjige sa nazivom predstave.

B.V.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO