Pazarski rukometaši jure Superligu

rukometRukometaši Novog Pazara savladali su večeras u poslednjem 22. kolu Prve lige Zapad ekipu Kneza Lazara u Kruševcu sa 31:14 (10:7) i igraće u dodatnoj mini-ligi za plasman u elitni rang.

Izabranike Slaviše Lakovića do pobede je predvodio Luka Božanić sa sedam golova, a pratili su ga Haris Mujčinović i Nikola Stanojčić sa po pet, te Emir Brunčević i Sead Međedović sa po četiri pogotka.

Novopazarcima će rivali za dva mesta koja vode u Superligu, osim Mokre Gore, biti još Spartak Vojput, Proleter, Bask Soko, Morava, Planinka Prolom Voda i Radnički 1951.

Bane je u poslednjem kolu zapadne grupe Prve lige poražen u Raški od Zlatara iz Nove Varoši sa 18:22, a Priboj je na svom terenu savladao Trepču iz Kosovske Mitrovice rezultatom 28:15.

Radnički 2 je u Kragujevcu slavio protiv Šamota 65 iz Aranđelovca 29:25, 15. oktobar je u Trsteniku dobio aleksandrovačku Župu 54 sa 38:36, dok je Mokra Gora u Zubinom Potoku sa službenih 10:0 trijumfovala nad Slogom iz Požege.

Prvoplasirana Mokra Gora osvojila je 40 bodova, a slede Novi Pazar sa 38 i Šamot 65 sa 35 bodova. Zlatar je sezonu završio na petom mestu sa 23 boda, pet bodova manje uknjižio je osmoplasirani Priboj, dok je poslednji Bane bez boda.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO