Naslovna Featured Istaknuto Pazarski polumaraton: Trkače predvode Elzan Bibić i Teodora Simović, u najavi rekordi...

Pazarski polumaraton: Trkače predvode Elzan Bibić i Teodora Simović, u najavi rekordi (nedelja, 11.00)

pazarski-polumaraton:-trkace-predvode-elzan-bibic-i-teodora-simovic,-u-najavi-rekordi-(nedelja,-11.00)

Još manje od dva dana ostalo je do početka drugog Pazarskog polumaratona. Organizatori i trkači očekuju spektakl, a najavljen je i veći broj učesnika u odnosu na prvo izdanje 2019. godine.

“Zadovoljni smo urađenim tokom priprema za polumaraton, a koje su sprovedene kroz više radnih grupa. Sve protiče u najboljem redu. Pozivam sugrađane da dođu u što većem broju i pozdrave trkače, pre svega naše Novopazarce”, rekao je predsednik Organizacionog odbora drugog Pazarskog polumaratona Emir Mehmedović.

Broj prijavljenih raste, a glavna trka na 21,1 kilometara trebalo bi da ima za oko 20 odsto više učesnika nego pre tri godine.

“Ukupna cifra učesnika koju očekujemo je između 470 i 480. Takođe, broj onih koje će biti akteri trke zadovoljstva na pet kilometara približava se nivou od pre tri godine”, konstatovao je direktor Pazarskog polumaratona Ermin Ziljkić.

U subotu od 14.30 do 19.00 na Žitnom trgu biće postavljen štand na kojem učesnici mogu da podignu svoje pakete, ali i da se prijave, s obzirom da postoji još veoma malo nepodeljenih startnih brojeva.

“To će biti moguće i u nedelju između 08.00 i 10.00 na Žitnom trgu ili u Kulturnom centru, zavisno od vremenskih prilika. Verujemo da će ovaj polumaraton nadmašiti prvi, ali da će biti slabiji od trećeg”, kazao je zamenik predsednika Organizacionog odbora drugog Pazarskog polumaratona Nermin Zećirović.

Iako polumaraton nije njegova disciplina, najbolji atletičar Srbije na srednjim i dugim prugama Elzan Bibić nije želeo da propusti priliku da trči pred svojim ljudima.

“Trenutno sam u trenažnom ciklusu za Prvenstvo Evrope u krosu 11. decembra u Torinu, gde je seniorska distanca 10 kilometara. Moja forma je u nekoj uzlaznoj putanji. Možda bi u nedelju mogao da padne i rekord staze”, najavio je Bibić.

Trofej u ženskoj konkurenciji braniće Teodora Simović, koja je srećna jer je u njenom gradu zaživeo polumaraton.

“Spremna sam možda i za rekord, ali pre svega za dobro druženje, nadam se po lepom vremenu. Polumaraton je podržan od velikog broja ljudi i sponzora, a posle pandemije koronavirusa svi su kroz trčanje spoznali važnost fizičke aktivnosti”, dodala je Simović.

Pazarski polumaraton startuje u nedelju u 11 časova iz ulice Stefana Nemanje kod Žitnog trga, a više desetina Novopazaraca iskoristiće priliku da trči na domaćem terenu.

“Tu se najlepše i osećamo jer se krećemo poznatim ulicama i viđamo znana lica. Dosta nas bilo je uključeno u samu organizaciju, a stiže i dosta naših prijatelja iz drugih gradova, koje smo upoznali na raznim polumaratonima”, rekao je polumaratonac Ersan Ibrahimović.

M. Minić

Podeli

Exit mobile version