Grad Novi Pazar uputiće sutra rano ujutro autobuse sa dobrovoljcima koji će pomoći Šapcu u odbrani od poplava, najavio je večeras gradonačelnik Pazara Meho Mahmutović.

Mahmutović je rekao da su gradske vlasti Novog Pazara pozvale mlade ljude tog grada da se solidarišu i da ih se javi što više da pomognu Šapcu u odbrani od poplava.

Gradske vlasti su pripremile organizovani prevoz autobusima, koji će krenuti sutra ujutru u 5 sati put Šapca, najavio je on.

“Polazi veliki broj ljudi koji se odazvao našem pozivu, a odazvali su se i članovi Kajakaškog kluba ”Novi Pazar’‘ i mnogi drugi sa čamcima”, rekao je Mahmutović i dodao da će grad Novi Pazar pomoći Šapcu koliko je u njegovoj moći.

“Znamo kako to izgleda kad je nekom teško. Sad je solidarnost na delu”, rekao je Mahmutović i poručio da Šapcu treba sada pomoći da en dođe do još veće katastrofe.

 

1 KOMENTAR

  1. jeli moguce, da idete u Sabac a ne u Bosnu, pomozimo svojoj braci u Bosni pa onda ostalima. Ko ide tamo taj covjek nije, dok su nas klali uzivali su a sad da im pomognemo nenenene…

Comments are closed.