Pazarci krali po grčkim letovalištima!

Dva muškarca S. D. (51) i T. H. (58) i žena J. D. (39) iz Srbije pali su posle serije pljački zlatara širom Grčke, iz kojih su ukrali nakit vredan više od 150.000 evra.

Obučeni u košulje sa specijalno dizajniranim džepovima, njih troje su ulazili u zlatare koje su prethodno pikirali, pažljivo planirajući pljačku.

Kada bi sakupili sve informacije o navikama vlasnika, radnika i radnom vremenu juvelirnica, dogovarali su se o redosledu pljački radnji i metoda kojima će pribeći.

Tajna njihovog uspeha se sastojala u tome da neko od njih, a najčešće žena J. D, priđe radniku i pokuša da mu odvuče pažnju. Kako pišu grčki mediji, neretko se dešavalo da im uz različite izgovore i taktike pođe za rukom čak i da nateraju radnika da izađe iz lokala.

Tada bi ostatak uigrane ekipe prelazio na sledeću fazu i uzimao redom nakit sa polica. Potom su ga pakovali u posebne pregrade u odeći, koje su im omogućavale da se nakon pljački neometano kreću gradom, što je bilo zaduženje jednog od dvojice muškaraca.

Osim ukradenog nakita, koji se do trenutka privođenja i dalje nalazio kod lopova, policija je u njihovom stanu našla i 2.865 evra, 5.260 dinara, 300 američkih dolara, 500 drahmi, tri mobilna telefona, kameru, razne druge sitnice, kao i jednu od majica sa džepovima za skladištenje ukradenih dragocenosti.
Ova banda bila je aktivna od januara 2013, što je grčkoj policiji ostavilo dovoljno vremena da u saradnji sa Odeljenjem za bezbednost upravnog sedišta Amfisa stegne obruč oko osumnjičenih. Istraga koju su sproveli dovela je do broja od 11 pljački, koje je srpski trojac specijalizovan za orobljavanje zlatara izvršio u različitim delovima Grčke, preferirajući poluostrvo Halkidiki i gradove Delfi, Sparta, Korint i Lerin.

Prošle srede jedna policijska patrola slučajno je uočila pljačkaše na ulici, najverovatnije dok su birali sledeću žrtvu, i odmah ih uhapsila.

Uhapšeni pazarci predati su javnom tužiocu grada Amfise, posle čega ih očekuje susret sa istražnim sudijom ovog okruga, a potom i suđenje na kom će biti tretirani kao organizovana kriminalna grupa.

Grčka policija je preko medija objavila brojeve telefona na koje se mogu javiti oni koji eventualno znaju za još neke krađe bande ovih državljana Srbije.

Krali dok su se Srbi kupali
Dvojica naših sunarodnika su zbog pljački uhapšeni u Kateriniju. Za razliku od svojih “kolega” koji su pohodili isključivo zlatare, ova dvojica muškaraca, stacioniranih u Kateriniju, zadovoljavali su se i ličnim stvarima koje su ljudi ostavljali na plaži kad odu da plivaju. Skromni tandem uhapšen je pre dva dana dok su od grupe Srba, koja je u tom trenutku bila u vodi, sa ležaljki ukrali nekoliko predmeta i 180 evra. Stvari su vraćene vlasnicima, a lopovi odvedeni kod tužioca u Kateriniju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO