Pazarci drugu godinu zaredom u Evropi!

503

Odbojkaši Crvene zvezde igraće naredne sezone u Ligi šampiona, Vojvodina NS seme u CEV kupu, a Novi Pazar i Niš u Čelendž kupu

Kod dama, za čast Srbije u Evropi igraće Vizura, i to u Ligi šampiona i Jedinstvo iz Stare Pazove, u CEV kupu. Ova vest potvrđena je u Odbojkaškom Savezu Srbije, koji je iste prijave prosledio u CEV.

Nažalost, loša finansijska situacija, ponovo je zatvorila evropske granice nekim našim klubovima, pa su od učešća na međunarodnoj sceni odustale odbojkašice obrenovačkog TENT-a i Spartaka iz Subotice.

Crveno-beli će ponovo zaigrati u evropskoj eliti, prvi put od sezone 2012/13, iako su i poslednje tri imali na to.

Vojvodina, koja je prošle sezone upisala jednu pobedu u grupnoj fazi Lige šampiona, zaigraće u CEV kupu, kao i pre dve sezone, kad su iz tog takmičenja otišli do trijumfa u Čelendžu. Novosađani najavljuju mlad tim, kome će evropska scena dobro doći za brže sazrevanje.

Novi Pazar će drugu sezonu zaredom zaigrati u Kupu izazivača, što je velika stvar za ovog mladog superligaša, a u istom takmičenju beležimo i prvo učešće Niša.

Izlazak u Evropu, za čelnike grada, potencijalne sponzore, ali i ljubitelje odbojke u ovom gradu, morao bi da izazove veliki interes.

Vizura će ponovo u Ligu šampiona, a biće zanimljivo videti sa kakvim snagama će „ajkulice” krenuti ka grupnoj fazi. Mnogo toga zavisi od odluke čelnika Volera iz Ciriha, koji su od prošle sezone i glavni finansijeri kluba.

Ako se ta saradnja nastavi, onda bi „ajkulice” mogle ponovo do najboljih 16 timova u Evropi. U suprotnom, biće teško, ali ne i nemoguće.

Finale Kupa, a potom i plej-ofa, donelo je damama iz Stare Pazove učešće u CEV Kupu, drugom po snazi takmičenju na Starom kontinentu.

Sa zadovoljstvom su je prihvatile odbojkašice Jedinstva, koje će posle istorijskih uspeha na domaćoj sceni, pokušati da iznenade još nekoga u Evropi.

izvor: zurnal.rs