Naslovna Sport Košarka Pazarac Melih najbolji trojkaš na turskom Ol-staru

Pazarac Melih najbolji trojkaš na turskom Ol-staru

Košarkaš Fenerbahčea Melih Mahmutolu pobedio je u šutiranju trojki, takmičenju koje je održano prošle nedelje tokom Ol-star utakmice Turske košarkaške lige (TBL) u istanbulskoj Ulker areni.

Ovaj 25-godišnji reprezentativac Turske poreklom iz Novog Pazara, čije je izvorno prezime Brničanin, u finalu je ubacio 21 poen za minut, ostavivši iza sebe Amerikance Džona Diblera i Majkla Dženkinsa.

Košarkaš Efes Pilsena Dibler je u odlučujućoj seriji upisao 11, a prošlogodišnji pobednik Dženkins iz Turk Telekoma osam poena.

Mahmutolu je zbog trijumfa u brzom šutiranju sa udaljenosti veće od šest metara i 75 centimetara nagrađen novčanim iznosom od 10.000 turskih lira, odnosno nešto više od 3.000 evra.

U kvalifikacijama, najbolji rezultat od 21 poena za 90 sekundi ostvario je Dženkins, Mahmutolu i Dibler imali su po pet poena manje, dok su u toj rundi takmičenje završili bivši reprezentativac Srbije Vladimir Micov (Galatasaraj) sa 13, Kanađanin Endi Rautins (Gazijantep) sa 12 i Francuz Adrijan Moerman (Banvit), koji je uknjižio 11 poena.

U tradicionalnoj Ol-star utakmici TBL, Azija je pobedila Evropu rezultatom 156:136, a za najkorisnijeg igrača izabran je Keni Gabrijel iz Karšijake.

Takmičenje u zakucavanje obeležio je mladi košarkaš Efes Pilsena Furkan Korkmaz, koji je uz asistenciju saigrača Džedija Osmana u finalu nadmašio upravo Gabrijela.

Exit mobile version