Pazar se svakim danom sve više ulepšava i uređuje!

Novi Pazar se poslednjih godina znatno izgradio i uredio.Dokaz za to su izgrađene brojne značajne institucije,asfaltirane mnoge ulice kako na seoskom tako i gradskom području,uređeni trgovi i šetališta a sve zahvaljujuci lokalnoj samoupravi koja želi da građanima na svaki način obezbedi što bolje uslove za život.

Iako je uredjeno pre više od godinu dana,Poilsko šetalište danas izgleda kao I prvog dana uređenja jer ga stanovnici ovog dela grada usaradnji sa nadležnim službama redovno održavaju .Zasađeno drveće i cveće,naročito leti,upotpunjuju njegov izgled o kome brinu upravo meštani.Suad Šehović koji živi u ovom naselju kaže da konačno posle mnogo godina ovuda može da se prođe jer nema smeća kao ranije,osvetljeno je I bezbedno za sve građane koji prolaze,šetaju,odmaraju i rekreiraju se.

Pored ovog,uređena su i šetališta uz reku Rašku kod hotela „Vrbak“,od pijace ka „Ukrasu“ u naselju Jaklja,sređen je i asfaltiran prostor kod džamije u Svojboru na zadovoljstvo svih džematlija kao i mnoge druge površine.Po rečima direktora Direkcije za izgradnju I uređenje grada Muja Šaćirovića za ove radove utrošeno je preko 30 miliona dinara I dodaje da je samo u prošloj 2015.godini u grad direktno investirano od strane Vlade Republike Srbije I lokalne samouprave oko 16 ipo miliona eura.Inače,za ovu godinu je planirano asfaltiranje 71 ulice sa sredstvima koja su za sada obezbeđena kao I izrada kišne I fekalne kanalizacije za 48 ulica.

“Sve ovo što je do sada urađeno bilo je zaista neophodno jer nam je ranije grad bio prilično neuređen” ističe Šaćirović. On podseća da je u periodu od 2000. do 2008. godine asfaltirano manje od 30 ulica a od 2008. do 2015. preko 340 tako da će sa planiranim ulicama za ovu godinu taj broj preci 400 a u naredne dve godine biće asfaltirano preko 700 ulica.

On kaže da će sve što je do sada započeto da se radi biti i završeno i da će se i ubuduće lokalna samouprava zalagati da obezbedi što više sredstava koja će se utrošiti na izgradnji i uređenju Novog Pazara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO