PAZAR MORA BITI SPREMAN! Čiste se brane koje su odbranile grad! video

Novi Pazar – U Novom Pazaru počelo je čišćenje korita reke Trnavice i brana na Izbičkoj reci kao i voda drugog reda. Ovu akciju zajedno sprovode gradski Štab za vanredne situacije i JKP “Gradska čistoća”, radna jedinica “Zelenilo”.

Na čišćenju brane na Trnavici radilo se nekoliko puta do sada.  Radnici će imati dosta posla, jer se nakupilo blata i mulja prilikom padavina, a ukloniće i korov na koritu.  Rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Naser Crnovršanin kaže da kako bi obavile funkciju brane moraju da se čiste. Tamo gde je bilo potrebno organizovano je čišćenje na vreme, kaže Crnovršanin.

“Brana na Izbičkoj reci štiti naselje  Novopazarska Banja od bujičnih poplava. Sliv je ogroman i velika količina vode se slije ovde. Brana štiti da se mulj i blato ne nađe u dovovima građana, koji žive u blizini”, kaže Crnovršanin.

Radnici radne jedinice Zelenilo uporedo uklanjaju korov i rastinje na koritu i pred njega.

“Dajemo asistenciju Štabu za vanredne situacije, mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da  uspešno obavimo ovaj posao. Završili smo korito reke Jošanice. Radimo i na koritu reke Raške”, kaže rukovodilac ove jedinice Jasmin Ahmetović.

Brane koje su izgradili Grad Novi Pazar i Evrops

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO