PAZAR DOBIJA LETNJU POZORNICU NA GRADSKOM BEDEMU! video

Novi Pazar – Novi Pazar bi pre kraja ove sezone trebalo da dobije letnju kulturnu scenu, za čiju izgradnju je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obezbedilo 10 miliona dinara. Na poslednjem tenderu za izbor izvođača radova za izgradnju letnje pozornice na zapadnom bastionu Novopazarske tvrđave, Turistička organizacija je taj posao dodelila firmi ”Gradis” iz Novog Pazara. Radovi bi trebalo da počnu ovih dana, a predviđeni rok za izgradnju je 45 dana.

Za izgradnju letnje pozornice na zapadnom bastionu Novopazarske tvrđave na poslednjem tenderu prijavila se jedino novopazarska firma ”Gradis”, kojoj je i dodeljen ugovor.

”Dva predhodna tendera, odnosno postupci javnih nabavki su morali biti obustavljeni zbog neophodnih izmena projektne dokumentacije u skladu sa obezbeđenim sredstvima”, kaže direktorka Turističke organizacije, Ljiljana Lešević.

Prema očekivanjima, letnja kulturna scena, projektovana tako da pomalo podseća na rimski Koloseum, doprineće privlačenju kako domaćih tako i stranih turista.

Osim kvalitetno osvetljene bine na otvorenom, letnja pozornica će moći da primi 240 gledalaca i koristiće za razne kulturne i turističke manifestacije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO