Naslovna Sandžak Novi Pazar Paunovićeva i Staudenmann obišli učenike iz Novog Pazara i Tutina koji se...

Paunovićeva i Staudenmann obišli učenike iz Novog Pazara i Tutina koji se druže sa vršnjacima u Beogradu

Novi Pazar – Beograd – Zamenik stalnog predstavnika UN u Srbiji gdin Juerg Staudenmann i gdja Suzana Paunović direktorka Vladine Kancelarije za ljudska i manjijnska prava obisli su danas ucenike iz Novog Pazara i Tutina koji od juče borave u Beogradu u uzvratnoj poseti svojim vršnjacima u okviru UN – ovog projekta „Grad dobrih domaćina“.

U oba slučaja svi školarci su bili smešteni u porodicama i kroz ovaj „zaboravljeni“ način druženja sklopljena su mnoga nova prijateljstva između mladih koji pripadaju različitim narodima i koji jedni o drugima gotovo da ništa nisu znali.
Projekat „Grad dobrih domaćina“ se organizuje u okviru UN-ovog programa “Unapređenje ljudske sigurnosti u jugozapadnoj Srbiji“ vrednog više od 2,5 miliona USD čiji je opšti cilj smanjenje međuetničkih predrasuda među mladim Bošnjacima i Srbima, promovisanje jedinstva u zajednici i obezbeđivanje pristupa javnim i socijalnim uslugama za manjinske i marginalizovane grupe u Sandžaku. Program Unapredjenje ljudske sigurnosti zajedno sprovode cetiri UN agencije – UNDP, UNOPS, UNPFA i SZO. Pre Beograda, učenici iz gradova jugozapadne Srbije su bili u posetama Novom Sadu, Kragujevcu i Vranju.

Exit mobile version