Naslovna Featured Istaknuto Partnerski projekti iz oblasti socijalne zaštite u interesu građana Novog Pazara

Partnerski projekti iz oblasti socijalne zaštite u interesu građana Novog Pazara

partnerski-projekti-iz-oblasti-socijalne-zastite-u-interesu-gradjana-novog-pazara

NOVI PAZAR – Državna sekretarka u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju, Milka Milovanović Minić sastala se sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem a nakon toga posetila i Centar za socijalni rad.

“Želja nam je da izgrađujemo odnose sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju. Novi Pazar je jedan od retkih gradova koji nema problema sa natalitetom. Cilj nam je da takvu politiku održimo stvarajući što bolje uslove za mlade bračne parove, poridice i decu. Želimo da našim mladima stvaramo bolje uslove za život, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu”, poručio je gradonačelnik Biševac.

U Ministarstvu ističu da je njihov i cilj lokalne samouprave zajednički.

“Sa gradonačelnikom sam razgovarala o dekografskim prilikama i mogućnostima da se te prilike poprave. Novi Pazar je najmlađi grad što je fantastično, ali je potrebno unapređivati uslove za život svih građana. Na tome se u Novom Pazaru intenzivno radi, ulaže se u škole, vrtiće. Mi, kao strateško ministarstvo, želimo da mapiramo gde i koja je vrsta podrške najpotrebnija”, kazala je državna sekretarka Milka Milovanović Minić i poručila:

“Imam posebno zadovoljstvo da zahvalim direktoru i zaposlenima u Centru za socijalni rad na požrtvovanom radu. Ministarstvo vrši kontrolu nad stručnim radom a ovom centru sve pohvale kada je u pitanju socijalna zaštita, kao i porodično pravna zaštita. Ovo su vrata na koja naši građani najčešće zakucaju ako dolaze sa mukom. Čak i ako su nam ruke vezane, topla reč, razumevanje razgaliće srce i dušu ljudi u stanju socijalne potrebe”, rekla je državna sekretarka Milka Milovanović Minić.

Direktor Centra za socijalni rad Adnan Dizdarević uputio je zahvalnost resornom ministarstvu i lokalnoj samoupravi na dosadašnjoj saradnji.

“Izuzetno nam znači podrška. Danas smo predočili probleme sa kojima se u radu suočavamo, a sa namerom da te probleme za dobrobit građana eliminišemo. Dogovorili smo se i o zajedničkim aktivnostima, primeni određenih novina u radu”, poručio je direktor Centra za socijalni rad.

Centar za socijalni rad Novi Pazar, prema rečima direktora Dizdarevića, godinama unazad realizuje niz uspešnih projekata pružanja usluga građanima, upravo zahvaljujući partnerstvu sa lokalnom samoupravom i resornim ministarstvom.

indeksonline.rs

Exit mobile version